Annons:

Bragsjö:

Stefan Bragsjö var chockad, men glad över utnämningen när Dagens Vimmerby gav honom informationen.

Bragsjö: "Priset är till alla som jobbar i vardagen"

Vimmerby IF är årets barn- och ungdomsförening i Sverige 2015. Stefan Bragsjö är ställd över den finfina utmärkelsen. – Det är en fantastisk bekräftelse, säger VIF:s vice ordförande.

Annons:

På torsdagen tillkännagavs det att Vimmerby IF är årets barn- och ungdomsförening i hela Sverige år 2015. Klubbens vice ordförande, Stefan Bragsjö, mottog beskedet från Dagens Vimmerby på eftermiddagen. 

– Är det här sant? Vad trevligt. Det är otroligt roligt givetvis och en fantastisk bekräftelse, säger VIF:s Stefan Bragsjö. 

Han vill tillägna priset till alla som sliter för föreningen dag och ut och dag in.

– Priset är till alla som jobbar i vardagen, alla ungdomsledare, ungdomskommitén, David Lindgren, Bullerby Cup-gänget, våra barn och ungdomar och Budo för sitt jobb med fotboll för alla-gänget. Det är de som sliter i vardagen som ska ta åt sig den stora äran för detta. 

"Ger oss kraft"

Bragsjö var märkbart tagen över den finfina utnämningen från Svenska Fotbollförbundet. 

– Man baxnar. Det finns många som har byggt upp det här genom åren och ingen är nämnd och ingen är glömd. Men det är otroligt många som ska sträcka på sig. 

Vad betyder det här priset?

– Det är helt fantastiskt och det ger kraft att fortsätta med alla våra viktiga samhällsfrågor. Det är en bekräftelse på att det vi gör är helt rätt. 

Varför är Vimmerby IF så framgångsrikt?

– Det är bredden, många hjälps åt. Plus att vi försöker vara i framkant. Vi försöker gemensamt vara med där det händer, vi försöker skapa handling av allt vi gör. Det är både ord och handling. Vi ska vara stolta över det här. 

Hyllar Budos arbete

Följande punkter är bara några av alla punkter som Svenska Fotbollförbundet lyfter fram som motiveringar till unämningen av VIF som årets barn- och ungdomsförening:

  • VIF bedriver i projektform eftermiddagsverksamhet i klubblokalen, varje tisdags- och torsdagseftermiddag. Verksamheten riktar sig till mellanstadiet och föreningen bjuder på mellanmål, läxläsning och fotbollsträning. 40-60 deltagare varje gång.
  • Läsförståelseprojekt tillsammans med biblioteket och projektet RELÄ, riktar sig både mot mellanstadieelever och ensamkommande ungdomar
  • VIF har sedan flera år tillbaka ett Fotboll-För-Alla-lag, en möjlighet för funktionshindrade att träna, umgås och spela matcher.

Utnämningen betyder mycket för VIF och för klubbens framtid. 

– Mycket handlar om trygghet och våra barn och ungdomar kan fortsatt känna sig trygga. Det ger också en klapp på axeln. Det viktigaste är att alla ska med och det kräver mycket, men det gör det så mycket roligare. Det finns en enorm kraft i det. 

Stefan Bragsjö vill särskilt omnämna Fotboll för alla-laget och Budo Ericsson. 

– Budo får alldeles för lite cred för sitt jobb med fotboll för alla-gänget. Det är handling av det han gör, det är verklighet. Att ge barn och ungdomar med funktionshinder den här möjligheten är fantastiskt. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt