Annons:

Efter allsvenska avancemanget - nu slutar den tidigare VIF-målvakten

Lovisa Johansson lägger målvaktshandskarna på hyllan. Foto: IFK Kalmar

Efter allsvenska avancemanget - nu slutar den tidigare VIF-målvakten

I söndags var Lovisa Johansson med och spelade upp IFK Kalmar i Allsvenskan. Nu meddelar den tidigare Vimmerby IF-målvakten att karriären är över.
– Jag känner att jag inte har den rätta glöden som jag tycker att jag ska ha för att spela på den här nivån, säger Lovisa Johansson till klubbens hemsida.

Annons:

Efter säsongen 2010 lämnade Lovisa Johansson Vimmerby IF och sedan dess har hon spelat för IFK Kalmar. Johansson har meriter från flicklandslaget och utsågs 2015 till Smålands bästa kvinnliga fotbollsspelare.

Nu är karriären alltså över för den tidigare VIF-målvakten. Ett par dagar efter att IFK Kalmar avancerat till Allsvenskan berättade hon om sitt beslut.

– Jag tog beslutet för några veckor sedan, men det hade varit fel att tala om det då. Det känns ändå bra att kunna sluta när det går så bra för föreningen, säger Lovisa Johansson till IFK Kalmars hemsida.

– Jag känner att jag inte har den rätta glöden som jag tycker att jag ska ha för att spela på den här nivån. Då känns det rätt att tala om i god tid att jag inte tänker fortsätta, fortsätter hon.

”Känns otroligt konstigt”

Lovisa Johansson medger att det var ett svårt beslut.

– Det var det givetvis. Jag har fått alla mina närmaste vänner genom fotbollen Jag har haft fotbollen som livsstil så länge. Att den inte kommer att vara det längre känns otroligt konstigt.

Att fortsätta spela på lägre nivå var ändå inte aktuellt.

– Jag har väldigt svårt att se mig någon annanstans än i det blå laget, säger hon.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt