Annons:

Konflikten löst - damlandslaget kommer till Fotbollsgalan

Svenska damlandslaget, med bland annat Kosovare Asllani, har kommit överens om ett nytt avtal med Svenska Fotbollförbundet. Nu avbryter de den tänkta bojkotten av Fotbollsgalan. Foto: Jakob Karlsson

Konflikten löst - damlandslaget kommer till Fotbollsgalan

Damlandslaget hade bestämt sig för att bojkotta Fotbollsgalan på måndag. Men i dag har ett nytt avtal slutits med Svenska Fotbollförbundet och damlandslaget meddelar nu att de kommer till galan.

Annons:

Under dagen har SvFF och Spelarföreningen träffats för att fortsätta förhandlingen om ett nytt avtal för damlandslagsspelarna. Parterna har nu kommit fram till en uppgörelse som gäller till och med 2020.

Det innebär också att spelarna i damlandslaget drar tillbaka sitt beslut att bojkotta kommande måndags fotbollsgala.

– Jag är stolt att vi är överens med förbundet om ett avtal som ger svenska landslagsspelare möjlighet att fortsätta konkurrera om medaljer. Det här skickar dessutom positiva signaler till unga spelare. Det är värt det hårda jobb vi lägger ner. Nu tar vi ett stort steg framåt!, säger Hedvig Lindahl i en kommentar på förbundets hemsida.

Caroline Seger säger så här:

– Jag känner en otrolig lättnad över att avtalet är klart. Det har varit en lång process för alla parter. Jag är glad att vi nu kan gå vidare och fokusera på det sportsliga. Nu ser vi alla fram emot en fantastisk fotbollsgala där svensk fotboll ska hyllas.

Håkan Sjöstrand, generalsekreterare på Svenska Fotbollförbundet, är även han nöjd:
- För oss är det oerhört viktigt att spelarna känner att de är uppskattade. Därför är det naturligtvis väldigt skönt att nu ha ett avtal på plats som både de och vi är väldigt nöjda med. Det har tagit sin tid, men det viktiga är att slutresultatet blir bra. Nu lägger vi den här förhandlingen bakom oss och fokuserar framåt mot nya segrar för svensk fotboll.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt