Annons:

AVSLÖJAR: Tunas tränare hoppar av - ”Tiden räcker inte till”

Jesper Lätt och Stefan Larsson slutar som tränare i IFK Tuna. Foto: Linus Johansson

AVSLÖJAR: Tunas tränare hoppar av - ”Tiden räcker inte till”

IFK Tuna står utan tränare. Både Stefan Larsson och Jesper Lätt väljer att lämna sina uppdrag.
– Jag har tackat nej. Tiden räcker inte till, säger Stefan Larsson till Dagens Vimmerby.

Annons:

Den gångna säsongen ledde Stefan Larsson och Jesper Lätt IFK Tuna till en femteplats i division fyra. Nu står det klart att ingen i tränarduon blir kvar på den positionen. Jesper Lätt kommer däremot att fortsätta som spelare i Tuna.

– Jag förstår dem båda två. För Stefan handlar det mer om personliga saker medan ”Jeppe” känner att hans spel blir lidande av att vara tränare. Sen är han inte främmande för att hoppa in och ta något pass då och då, men han vill inte ha något ansvar, säger Tobias Ekström i IFK Tuna.

”Fantastisk förening”

Stefan Larsson tackade nyligen nej till Tunas förfrågan om en fortsättning.

– Jag har lite för mycket grejer på gång på hemmaplan, vilket gör att tiden inte räcker till för fotboll också, säger Stefan Larsson.

Hur känns det att sluta efter bara en säsong?

– Det tar ju ett tag att komma in i allt så det hade varit roligt att vara kvar ett år till. Tuna är en fantastisk förening att vara i och det har varit ett väldigt roligt år. Men ibland måste man ta såna här beslut. När jag tittar på helheten så kan jag inte få ihop den med att vara fotbollstränare.

Milton kliver in?

IFK Tuna är redan ute på tränarjakt och har bland annat fått ”nej, tack” från Torbjörn Allvin, som valde att stanna i Djursdala SK.

– Som det är nu står vi helt utan tränare, men vi har några namn som vi jobbar på. Vi har sagt att vi vill bredda tränarstaben och det är klart att det då är tungt att tappa två namn. Men vår målsättning är att det ska vara tre, kanske fyra stycken, i tränarstaben, säger Tobias Ekström.

En tränare som IFK Tuna jobbar på att få tillbaka till föreningen är rutinerade Michael Milton.

– Han är ett av namnen som vi vill ha in i ledarstaben, absolut. Men han har ett jobb som kanske gör att vi måste hitta någon som kan ta ansvaret från nu och fram till april. Det finns ett alternativ där, säger Tobias Ekström.

Enligt uppgifter till DV ska det handla om Lars Gustavsson, som tidigare har tränat bland annat Vimmerby IF:s herrar i division två.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt