Annons:

Asllani efter starka talet: ”Vi möts av fördomar hela tiden”

Kosovare Asllani utvecklade sitt starka tal efter Fotbollsgalan. Foto: Simon Henriksson

Asllani efter starka talet: ”Vi möts av fördomar hela tiden”

Kosovare Asllani levererade ett starkt tal efter att hon fått ta emot Diamantbollen på kvällens fotbollsgala.
– Alla som känner mig vet att jag inte tycker om att hålla tal. Det kändes surrealistiskt att stå där så jag försökte bara få fram det viktigaste jag tänkte på just då. Det var lite känslosamt, det måste jag erkänna, säger Asllani till Sportbladet.

Annons:

”Jag är oerhört stolt att ta emot det här priset. Det här är inte bara mitt pris. Jag vill främst rikta ett stort tack till min familj som alltid stått vid min sida, till landslaget, till mitt klubblag. Det här priset är också till alla barn och ungdomar som har stora drömmar och kämpar för att en dag bli någonting. När jag var sex år gammal sa en släkting till mig att fotboll inte var för tjejer. När jag gick i högstadiet sa en rektor till mig att jag borde sluta spela fotboll, att jag slösade min tid och att jag aldrig skulle kunna försörja mig på fotbollen. De tände en låga i mig, en låga som brunnit starkare i mig ju fler som har tvivlat och som gör att jag står här idag”, sa Vimmerbytjejen i sitt tacktal.

Riktat till barn och ungdomar

Efteråt lyfte hon fram att talet var riktat till barn och ungdomar som har det tufft.

– Alla vet att min väg hit inte varit spikrak och jag vet att det är många barn och ungdomar som kämpar med detsamma och har det lite tufft. Mitt tal var till dem. Tvivel finns det gott om men kämpar man tillräckligt och har viljan i sig tar man sig dit man vill. Det var viktigt för mig att få fram det, säger Kosovare Asllani till Sportbladet.

I talet berörde Asllani vissa delar från sin barndom i Vimmerby, där hon fick utstå en del motstånd eftersom hon spelade fotboll.

– Vi möts av fördomar hela tiden. Genom åren har man fått höra väldigt mycket. Det är klart att man känner att man vill jobba ännu hårdare för att ta sig dit man vill. Jag hatar att säga att man vill bevisa något men det är klart att det känts lite så. Jag kommer inte sluta för att någon säger det. Eller för att någon säger att man inte kan försörja sig som damspelare. Det är skönt att stå där jag står i dag och jag hoppas att de ser det. 

Inget firande

Något större firande efter att Kosovare Asllani fått ta emot Diamantbollen blir det inte. Åtminstone inte i kväll. Istället sa ”Kosse” att hon hoppas få fira genom att gå och lägga sig tidigt.

– Det har varit så jävla jobbigt hela kvällen.

Tidigare i kväll vann Kosovare Asllani dessutom pris som årets mittfältare i svensk fotboll.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt