Annons:

VIF:s motion avslogs - kommer ändå till spel i division sex

Vimmerby IF:s motion avslogs, men klubben kommer ändå att starta upp ett lag i division sex. Foto: Linus Johansson

VIF:s motion avslogs - kommer ändå till spel i division sex

Vimmerby IF:s motion avslogs på Smålands Fotbollsförbunds representantskapsmöte. Men VIF kommer ändå till spel med ett lag i division sex nästa säsong.
– Jag ser inga bekymmer. Det viktiga är att det blir bättre för våra unga killar än vad det var i år och det kommer det att bli, säger VIF:s sportchef Johan Carlsson.

Annons:

Johan Carlsson förklarar Vimmerby IF:s motion så här:

– Det vi var ute efter med vår motion var att övergångarna, i vårt fall mellan VIF och akademilaget i division sex, skulle bli enklare och billigare. Det vi tryckte på var att man ska kunna ha ett samarbete med ett så kallat kombinationslag, säger Johan Carlsson.

Hur ville ni att det skulle fungera?

­– Till exempel som så att en klubb i division fyra ska kunna ha en division sex-klubb som ett kombinationslag. Då skulle man exempelvis kunna flytta fyra spelare som satt på bänken i den senaste division fyra-matchen till division sex-klubbens A-lag. Dels för att de spelarna ska kunna få bättre matchmiljö än en reservlagsserie och dels för att division sex-laget inte ska behöva slita sitt hår för att få ihop lag. Jag ser ett mönster i kommunen och klubbar runtom att det handlar om att överleva. Då kan jag tycka att en sån här regel kan vara bra.

Kommer fortsätta jobba med frågan

Men representantskapsmötet sade alltså nej till Vimmerby IF:s motion.

– Det var väntat. Så länge klubbarna i femman och sexan inte ser fördelarna med det här så kommer det att slås ned. Men vi kommer fortsätta jobba för det här. Som det är nu ser klubbarna i de här serierna bara att det kommer in ett lag i serien med spelare från division tre och då tror de att det blir svårare att vinna matcher. Jag tycker att man skulle kunna förbise det och se fördelarna istället, säger Johan Carlsson.

Nästan 200 träningspass

Beslutet att avslå motionen gör dock inte att Vimmerby IF kommer att ändra sig. Ett lag under namnet Vimmerby IF Akademi kommer att komma till spel i division sex säsongen 2018.

– Det blir en kostnadsfråga och ett pussel för oss. Men det kommer inte att förändra något, vi kommer att lösa den biten.

Johan Carlsson betonar också att VIF inte är ute efter att värva spelare till division sex-laget.

– Klubbar hävdar att vi skapar problem för dem genom att starta ett lag i division sex, men så är det inte. Vi har inte värvat någon till det laget och det tänker vi inte göra heller. Det här handlar om våra egna spelare, som vi tror ska spela i minst division tre om ett par år och som ligger på strax under 200 träningspass under en säsong.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt