Färjestaden överlägset i kvalet - Vimmerby har grepp om en finalplats

Vimmerby har grepp om en finalplats i DM.

Åt Färjestadens GoIF fanns inget att göra åt när den första halvan i kvalet i futsal-DM spelades. Men där bakom var Vimmerby IF starkast och har greppet om den andra finalplatsen.

I dag spelades första halvan av kvalet i futsal-DM i Södra Vi. För Vimmerby IF blev det två vinster och en förlust.

Vimmerby inledde med att förlora med 7-1 mot ett över hela dagen överlägset Färjestaden. Efter en jämn start på matchen gick ett effektivt Färjestaden fram till 3-0 innan paus. När laget också gjorde 4-0 i inledningen av den andra halvleken var matchen över. VIF:s mål gjordes av Anna Karlsson.

Enkla segrar

I den andra matchen blev det däremot seger för Vimmerby, 3-0 mot Rödsle. VIF fick en fin start på matchen där Malin Blidfors avslutade ett läckert anfall fram till 1-0. Blidfors gjorde även lagets andra mål och det sista gjordes av Malin Söderlund.

I matchen mot Högsby var det aldrig något snack om saken och Vimmerby kunde vinna med 7-0. Nathalie Johansson gjorde två av målen. Malin Söderlund, Nathalie Milton, Greta Koponen, Andrea Lundgren och Lollo Rosin gjorde varsitt mål.

Färjestaden tog tre storsegrar och toppar kvalgruppen medan Vimmerby är tvåa. Samma lag möts ytterligare en gång, i Färjestaden den 20 januari, innan två lag tar sig vidare till Smålands-final.