Annons:

Asllani till ny attack mot Fifa: ”Hånas om och om igen”

Kosovare Asllani går till attack mot fotbollens makthavare. Foto: Jakob Karlsson

Asllani till ny attack mot Fifa: ”Hånas om och om igen”

Kosovare Asllani har gått till hård attack mot Fifa och dess makthavare tidigare. Nu gör hon det igen.
– Damfotbollen hånas om och om igen, hela tiden. Man får bara nog, säger Kosovare Asllani till Expressen.

Annons:

Under året har Vimmerbytjejen Kosovare Asllani kritiserat fotbollens makthavare för de ojämnt fördelade resurserna mellan damer och herrar.

”Så Fifa öronmärkte 4,5 miljoner dollar för The Best-galan. Budgeten för att utveckla den globala damfotbollen (i 209 länder)? 5,1 miljoner dollar", har Asllani tidigare skrivit på Twitter.

”Ett stort skämt”

Svaret från Fifa imponerande inte.

– Jag fick ett svar från Fifa där de i princip sa ”jo men tidigare år har vi spenderat ännu mer på galan” och menade att det var ett framsteg att de har skurit ner på kostnaderna. Men jag skrattade bara åt det svaret, problemet är ju inte hur mycket pengar de slänger på galan, problemet är hur lite damfotbollen får, säger Kosovare Asllani till Expressen.

Hon går också till vidare attack:

– Damfotbollen hånas om och om igen, hela tiden. Man får bara nog. Det räcker att kolla på topp tre-listan över damfotbollens bästa spelare i världen i år, där väljer de en helt okänd U17-spelare som ingen någonsin har sett (Deyna Castellanos, Venezuela) till tredjeplatsen. Det är ett stort skämt, och det bevisar hur lite Fifa och Uefa bryr sig om damfotbollen. Det skulle aldrig någonsin hända att man röstar fram Ronaldo, Messi och en U17-spelare från Perus landslag på herrsidan.

Kammade noll

Även i Sverige är skillnaderna mellan herrar och damer enorma när det kommer till ekonomiska förutsättningar. Enligt Expressen fick Malmö FF 17 miljoner kronor för sin seger i herrallsvenskan medan Linköping, som vann damallsvenskan, kammade noll.

– Herrlag får till och med pengar för att åka ur sin serie, vi får ingenting för att vinna vår. Och vi förlorar pengar på att gå till Champions League. Det är klart man till slut inte vare sig vill eller kan satsa allt om man ändå inte får någonting för det. Vi kan aldrig ta nästa steg. Vi vinner, får ingenting, och börjar om på noll igen varje säsong, säger Kosovare Asllani.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt