Annons:

VIF:s makalösa besked: 38 spelare är klara för 2016

Det finns klubbar som lider av spelarbrist. Vimmerby IF:s gör det definitivt inte. Inte mindre än 38 spelare har gett klartecken till fortsatt spel i klubbens olika damlag. – Att det skulle se så här bra ut redan nu var det nog ingen som hade vågat hoppas på, säger Håkan Ericsson.

Annons:

Hela 38 spelare har alltså meddelat att de står till förfogande och att de kommer att träna regelbundet nästa säsong.
– Sedan är det ett tiotal spelare som vill ha lite mer tid på sig. Någon lämnar besked under veckan, några vill ha fram till jul på sig. Ingen har sagt nej än, berättar Håkan Ericsson.

Vill ha tre lag

VIF:s målsättning och förhoppning är att även nästa säsong ha tre seniorlag i seriespel. Ett i division två, ett i division tre och ett i division fyra.
– Vi tycker det är viktigt att ha tre lag på olika nivåer för att alla ska kunna få spela på en bra nivå för sin egen kapacitet. Detta oavsett hur långt de kommit i sin utveckling eller om man bara vill spela/träna får att få bra allround träning och ha kul.

Många från A-truppen

Av de etablerade spelarna från den gångna säsongens A-lag är det 15 stycken som har gett klartecken för fortsatt spel så här långt.
– Det känns jätteskönt att redan nu ha spelarmaterialet för att säkerställa en bra placering i division två. Och då är det högst troligt att det kommer tillkomma fler namn den närmaste tiden som kommer att slåss om speltid i division två.

Mer på ingång

Dagens Vimmerby har sedan tidigare berättat om att VIF har klart med ett nyförvärv, Anna Karlsson från IFK Kalmar.
Dessutom är fem spelare från ungdomssidan uppflyttade till seniortruppen. Dessa är Maja Allvin, Elin Borgstrand, Julia Rosin, Lovisa Rosin och Greta Koponen.
Och mer kan vara på ingång.
– I veckan kommer en handfull spelare att testträna med oss och vi hoppas att de inledande samtalen gör att de vill fortsätta träna med oss under november så att vi kan lära känna varandra lite mer, säger Håkan Ericsson.

Fakta

Spelarna som är klara för VIF: Alice Juneskog, Amanda Lundberg, Amanda Borg, Amanda Norbro, Amanda Törngren, Anna Pettersson, Anna Karlsson, Brendah Henrysson, Elin Ryd, Emelia Nilsson, Johanna Johansson, Johanna Lundberg, Julia Andersson, Hilda Ingvarsson, Laura Nilsson, Louise Andersson, Moa Nyström, Moa Thorstensson, Malin Engström, Malin Söderlund, Matilda Strömdal, Nathalie Milton, Olivia Ekberg, Sara Green, Wilma Hjelm, Adiya Mohammed, Elsa Karlsson, Linnea Jonsson, Mathilda Kahn Noeng, Moa Erlandsson, Nasrin Azizola, Sara Lind, Tahmina Mohammed, Elin Borgstrand, Maja Allvin, Greta Koponen, Julia Rosin och Lovisa Rosin.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt