Annons:

Greta Koponens dröm slog in: ”Det känns helt fantastiskt”

Greta Koponen har kommit in på fotbollsgymnasiet i Kalmar. Foto: Linus Johansson

Greta Koponens dröm slog in: ”Det känns helt fantastiskt”

På en av årets sista dagar kom beskedet som Greta Koponen gått och väntat på. Vimmerbytjejen har kommit in på fotbollsgymnasiet i Kalmar.
– Det känns helt fantastiskt, säger Greta Koponen.

Annons:

I mellandagarna har Greta Koponen varit på läger i Jönköping med Smålandslaget. Det var också då som hon fick beskedet att hon kommer att få börja på fotbollsgymnasiet i Kalmar i augusti.

– Jag fick veta det efter matchen mot Östergötland i fredags. Jonas (Walfridsson, huvudtränare i IFK Kalmar) drog tag i mig efter matchen och berättade det. Jag har även sökt till Linköping, men den provspelningen är inte förrän i januari och eftersom jag helst vill till Kalmar så kommer jag inte att åka till Linköping, säger Greta Koponen.

Provtränat i Kalmar

Att det var ett efterlängtat besked för Greta Koponen råder det ingen tvekan om.
– Det känns helt fantastiskt. Jag har varit och provtränat i Kalmar några gånger och det har gått bra. Och de jag umgås mest med i Smålandslaget är också klara för IFK Kalmar, vilket är väldigt roligt. Jag vet att vi kommer bli ett riktigt härligt gäng, men även ett väldigt bra fotbollslag.

IFK Kalmar gick som bekant upp i allsvenskan i höstas, men för Greta Koponens del är det först och främst spel i flickallsvenskan (F19) som väntar.

Exakt när flytten till Kalmar blir av vet inte Greta Koponen i nuläget.

– Jag vet faktiskt inte hur det ser ut, men jag tror att det blir i augusti. Vi har inte pratat så mycket om när jag ska börja lira med Kalmar.

Oklart med spel i VIF

Glädjebeskedet för Greta Koponen innebär samtidigt att Vimmerby IF inom kort kommer att tappa en av sina största talanger. I nuläget vet hon inte om hon kommer att fullfölja säsongen 2017 i VIF.

– Håkan (Ericsson) vill helst att jag spelar hela säsongen i Vimmerby och om jag skulle flytta i augusti så är det ju inte jättemånga matcher kvar. Vi ska försöka lösa det på bästa sätt i så fall.

Koponen har höga förväntningar på de tre åren i Kalmar.

– Ja, verkligen. Jag vill utvecklas som både fotbollsspelare och person. Jag hoppas på tre fantastiska år. 

Besegrade Östergötland

Under lägret med Smålandslaget har det genomförts fyra träningar samt en match mot Östergötland.

– Matchen vann vi med 2-0. Jag spelade mittback och tyckte att det gick bra, säger Greta Koponen.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt