Annons:

Plåster på såren för Tuna: Klasspelarna har bestämt sig

Gustavo Borges (bilden) och Oskar Eriksson har bestämt sig för IFK Tuna. Foto: Linus Johansson

Plåster på såren för Tuna: Klasspelarna har bestämt sig

Victor Gustavsson lämnar IFK Tuna. Men här kommer plåster på såren: De båda Vimmerby IF-spelarna Oskar Eriksson och Gustavo Borges har bestämt sig för spel med Tuna säsongen 2018.
– Det känns väldigt skönt att det är klart, säger Tobias Ekström i IFK Tuna.

Annons:

I samma veva som det stod klart att Victor Gustavsson lämnar IFK Tuna för spel med Vimmerby IF blev det också klart att Oskar Eriksson och Gustavo Borges går motsatt väg.

– Vi har haft på känn en längre tid att de skulle hamna hos oss. Det känns väldigt skönt att det är klart nu, säger Tobias Ekström.

Vad kommer Eriksson och Borges att betyda för er?

– Oerhört mycket så klart. Båda två har fantastiska fötter och bra blick. Jag tror att Oskar blir en riktig pådrivare på vårt mittfält och Gustavo är väldigt skicklig individuellt. Deras rutin blir också viktig och jag tror att de kan få många spelare att växa.

Förstärker till KM

I och med att Oskar Eriksson och Gustavo Borges nu har bestämt sig får IFK Tuna också två fina förstärkningar till KM i futsal, som spelas på lördag.

– De är fantastiskt bra inomhus, konstaterar Tobias Ekström.

Ekström säger vidare att tappet av Victor Gustavsson var väntat.

– Jag har haft det på känn hela vintern så det kom inte som någon överraskning. Samtidigt är det kul och Victor måste ta chansen innan det är för sent. Det kan bli positivt för oss också om han kommer tillbaka någon gång i framtiden.

Bra samarbete

Johan Carlsson, sportchef i Vimmerby IF, konstaterar att det finns ett bra samarbete mellan VIF och Tuna.

– Jag tycker att det har löst sig bra för alla parter. Vimmerby och Tuna har haft ett bra samarbete genom åren och det har vi även nu, säger Johan Carlsson.

Hur ser du på att tappa Oskar Eriksson och Gustavo Borges?

– Båda är väldigt bra killar för våra yngre spelare. Det är kanske främst där som jag ser att vi tappar kvalitet, även om de givetvis är duktiga fotbollsspelare också. 

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt