Annons:

Han är överraskningen i Djursdalas KM-trupp

Sebastian Nilsson finns med i Djursdalas KM-trupp på lördag. Foto: Ossian Mathiasson

Han är överraskningen i Djursdalas KM-trupp

Djursdala SK:s KM-trupp är uttagen. Den stora överraskningen är Sebastian Nilsson, en tidigare publikfavorit i Vimmerby Hockey,

Annons:

När Djursdala SK presenterade de tolv spelare som ska spela kommunmästerskapet i futsal på lördag bjöds det på många väntade namn. 

Men det fanns en överraskning i form av Sebastian Nilsson. Den tidigare hockeyspelaren, som var omtyckt under några säsonger i Vimmerby Hockey, pluggar just nu på Handelshögskolan i Göteborg. Har är hemma i Vimmerby över jul och nyår – och i morgon ska han spela KM för Djursdala, nykomling i division 5. 

– Ja, det är nog en överraskning för många. Det var kul att han kom och tränade med oss, han har gjort två-tre träningar och varit bra, säger Djursdalas assisterande tränare Patrik Nilsson.

"En renodlad forward"

Sebastian Nilsson gjorde en seriematch för Djursdala under förra säsongen och innan det hade han inte spelat fotboll på flera år.

– Det är en spelare som ska bidra med sin storlek och sitt hårda skott. Han är en renodlad forward med rätt verktyg för den rollen, säger Patrik Nilsson.

Djursdala har hamnat i samma grupp som Gullringens GoIF, Vimmerby IF, Frödinge/Brantestad SK och Rumskulla GoIF.

– Det blir givetvis tufft att ta sig vidare från gruppen när den innehåller både Vimmerby och Gullringen. De får gälla som favoriter. Vårt försvarsspel måste klicka och det krävs att vi tar minst en poäng i de två matcherna, säger Patrik Nilsson.

Djursdalas taktik kommer skilja sig åt i de fyra gruppspelsmatcherna beroende på vilket lag som står på andra sidan.

– Ja, så är det givetvis. Möter man bollskickliga spelare kan man inte rusa på samma sätt som när man möter de mindre bollskickliga lagen.

Tror starkt på Tuna

Under försäsongen har träningsnärvaron varit si så där för de rödblåa. På torsdagen, sista träningen inför turneringen, dök 19 spelare upp.

– Det här var första gången som vi kunde spela ihop vårt lag på riktigt.

Vad är nyckeln för att ni ska lyckas?

– Rörelsen är viktig, sen vore det kul om några av Toddens (Torbjörn Allvin) varianter fungerar och generar i mål. Vi har gått igenom väldigt många varianter på sistone.

Vilka lag går till final, tror du?

– Jag tror väldigt mycket på Tuna, de vinner finalen mot Vimmerby. Tuna har många duktiga inomhusspelare och Oskar Eriksson är inte direkt något dåligt nyförvärv. 

Fakta

DSK:s trupp: Petter Sandberg, Patrik Larsson, Albin Isaksson, Robin Gustafsson, Ricky Gustafsson, Simon Henriksson, Sebastian Nilsson, Joakim Hammar, Michael Karlsson, Martin Fooladi, Joakim Johansson och Markus Stjernström.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt