Annons:

Inför KM: ”Jag har fått höra av dem att jag ska se upp”

Dick Johansson tror på Gullringen i KM. Foto: Linus Johansson

Inför KM: ”Jag har fått höra av dem att jag ska se upp”

Gullringens GoIF är mesta mästare i KM. Men de två senaste åren har laget inte varit i final.
– Det är alltid chansartat. Vi måste ha 100 procents inställning i varje match, säger Gullringenspelaren Dick Johansson.

Annons:

Ingen klubb har vunnit fler KM-titlar än Gullringens GoIF. I dag är de på jakt efter ytterligare en. I gruppspelet väntar Vimmerby, Djursdala, Rumskulla och Frödinge/Brantestad.

– Första matchen mot Djursdala blir en nyckelmatch. Sen tror jag att vi har en bra chans att ta poäng mot Vimmerby. Jag tror att vi går vidare från gruppen, säger Dick Johansson.

Hur viktigt tycker du att KM är?

– Det är framförallt väldigt kul att spela. Man ser ju på intensiteten i matcherna hur gärna lagen vill slå sina grannklubbar. För min del blir det väldigt speciellt att möta min moderklubb Frödinge/Brantestad. Jag har fått höra av dem att jag ska se upp, säger Dick Johansson med glimten i ögat. 

Hyllar nyförvärvet

Gullringen har som sagt inte varit i KM-final på ett par år.

Hur ser du på chanserna att nå dit i dag?

– Sätter vi defensiven och ”Hampe” (Hampus Wulff) trollar lite där framme så har vi god chans, tror Dick Johansson.

Vilka ser du som de tuffaste utmanarna om segern?

– Det känns väldigt jämnt i år. Men Vimmerby och Tuna så klart. Sen har jag en skrällvarning på Storebro. De har Filip Karlsson och Simon Larsson i laget och de två ser jag som två av de bästa inomhusspelarna i kommunen.

Vad talar för Gullringen?

– Vi har ett jämnt lag och en härlig grupp. Jag tror att vi kommer vara ett ruskigt starkt kollektiv under 2018. Sen vill jag hylla nyförvärvet Erik Lindblad. Han är en otroligt mogen spelare för sin ålder. Jag tror att han kommer vara vass i KM, säger Dick Johansson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt