Annons:

Besvikelse i VIF-lägret: ”Känns nog rätt okej i morgon”

Det var besviket i Vimmerbylägret efter finalförlusten. Foto: Linus Johansson

Besvikelse i VIF-lägret: ”Känns nog rätt okej i morgon”

Vimmerby IF lyckades inte ta sin tredje raka KM-seger. I finalen blev det förlust mot IFK Tuna med 3-2.
– Det är klart att det känns surt, säger VIF-tränaren David Lindgren.

Annons:

Vimmerby IF vann sina tre första matcher i gruppspelet mot Frödinge/Brantestad, Djursdala och Rumskulla. Därefter blev det förlust mot Gullringen, men VIF vann ändå gruppen.

I semifinalen mot Södra Vi blev det sedan en uddamålsseger efter att Oskar Stejdhal avgjort på straff. Finalen mot IFK Tuna såg länge ut att gå till förlängning, men istället avgjorde Tunas Martin Carlsson fram till 3-2 med bara ett tiotal sekunder kvar att spela av ordinarie tid.

– Det känns surt att de fick avgöra med ett slumpmål i slutet. Där var man ju annars lite inställd på en förlängning, säger David Lindgren.

Är det stor besvikelse nu?

– Det är klart att man alltid vill vinna så det är klart att man är lite besviken över att vi inte nådde ända fram. Men det känns nog rätt så okej i morgon.

”Såg väl okej ut”

Finalen lär ha varit en av de bättre KM-finalerna på många år.

– Det var två lag som kan och vill spela fotboll. Två bra lag. Vi visste att Tuna var vassa, men jag tycker väl att vi hade tillräckligt mycket chanser och spel för att kunna avgöra. Det var små marginaler som avgjorde.

Hur ser du på er insats sett över hela dagen?

– Det såg väl okej ut överlag. Vi tränar ju inte så mycket futsal och lägger inte så mycket fokus på det här inför turneringen. Vi försökte mönstra lite unga killar också, det är en nyttig erfarenhet för dem, säger David Lindgren.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt