Annons:

Tidigare VIF-anfallaren klar för klubb i superettan

Simon Alexandersson, här i VIF-dressen, har gjort klart med en klubb. Foto: Linus Johansson

Tidigare VIF-anfallaren klar för klubb i superettan

Simon Alexandersson trillade ner i superettan tillsammans med AFC Eskilstuna i höstas – och bröt kontraktet. Nu har han gjort med en annan klubb i superettan som kommer motsatt väg.

Annons:

Simon Alexandersson, med ett förflutet i Vimmerby IF, skrev på för dåvarande allsvenska nykomlingen AFC Eskilstuna precis innan transferfönstret bommade igen inför den gångna säsongen. 

Det blev ett mål på sju starter och elva inhopp i allsvenskan.

Efter säsongen bröts kontraktet och Alexandersson tyckte att det kändes bäst för honom.

"Haft stor konkurrens"

Nu har Alexandersson hittat sin nya klubbadress – IK Brage, som kommer underifrån och är nykomlingar i superettan efter fyra säsonger i division 1. Han har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över två säsonger.

– Det känns verkligen kul att få komma och spela i en klubb som IK Brage. Jag ser redan fram emot att träffa grabbarna och köra igång med försäsongen, säger Simon Alexandersson till IK Brages hemsida.

Klebér Saarenpää, tränare i Brage, är säker på att Alexandersson blir en viktig pusselbit i laget från Borlänge.

– Det är inte lätt att hitta och knyta till sig den forward vi söker efter våra kriterier, därför är vi väldigt nöjda och glada över att Simon Alexandersson valt att skriva på för IK Brages då vi haft stor konkurrens med ett antal andra elitklubbar. Det ska bli spännande att utvecklas tillsammans till vår fulla potential, säger Klebér Saarenpää till klubbens webbsajt. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt