Annons:

Ericsson: ”Har nog aldrig träffat någon som är så engagerad”

Håkan Ericsson är glad över att Dragan Zivic är så gott som klar som ny tränare för Vimmerby IF:s damlag. Foto: Ossian Mathiasson

Ericsson: ”Har nog aldrig träffat någon som är så engagerad”

Tidigare i dag presenterade Vimmerby IF Dragan Zivic som ny huvudtränare för klubbens damverksamhet. Helt klart är det dock inte. Zivic ska testa i två veckor innan han skriver på kontraktet.
– Får han ihop det skriver han på inom 14 dagar. Han vill känna på det lite först så att det funkar socialt, säger VIF:s sportchef Håkan Ericsson.

Annons:

Redan i går kväll kunde DV berätta att Dragan Zivic var på plats på VIF:s träning och att han var så gott som klar som ny huvudtränare efter Daniel Ohlsson.

Våra uppgifter bekräftades i eftermiddags då Håkan Ericsson hade kallat till en presskonferens. Dragan Zivic fanns dock inte med på träffen – och vill inte heller svara på frågor från media under de kommande två veckorna.

– Han kommer inte att skriva på något kontrakt på två veckor. Anledningen är att det enda han är osäker på är sin sociala situation. Han bor i Linköping, har jobb där och har en liten son. Då vill han känna att det funkar att pendla till Vimmerby till två träningar i veckan och matcher, säger Håkan Ericsson.

”Han har godkänt det”

Ericsson är ändå inte orolig över att Dragan Zivic ska ångra sig.

– Man kan säga att han har ett tryout-kontrakt i två veckor. Men både vi i klubben och Dragan betraktar det här som klart till 99,9 procent. Kontraktets innehåll är klart och han har godkänt det. Han har också börjat planera säsongen. Vi tycker det är bra att Dragan är så pass ärlig i det här läget. Vi vill ju att det ska funka socialt.

Sedan Daniel Ohlsson meddelade att han inte skulle bli kvar har VIF, med Håkan Ericsson i spetsen, jobbat hårt med att få klart med en ny ansvarig tränare.

– Vi har letat efter en lämplig kandidat sedan i oktober och vi har haft några på kroken. Det har inte varit någon panik, men den sista tiden har vi känt att det har blivit lite stressigt. Första träningsmatchen är ju bara fem veckor bort, säger Håkan Ericsson.

45-50 spelare

Nu räknar alltså Vimmerby IF med att ha hittat sin nya tränare. Och Dragan Zivic var knappast något väntat namn.

– Hans namn dök upp på radarn för tre, fyra veckor sedan. Ju mer vi har pratat med honom desto mer har det klaffat.

Vad har ni fått för intryck av honom?

– Jag har nog aldrig träffat någon som är så engagerad och så klar i sitt fotbollstänk. Han är otroligt kompetent och duktig. Dragan är väldigt klar över hur han vill utveckla individer och är väldigt mån om att alla tjejer i damverksamheten, 45-50 stycken, ska utvecklas under hans ledning. Sen är det så att hans första fokus är A-laget.

”Tror stenhårt på det här”

Till vardags jobbar Dragan Zivic som lärare. Han har tidigare spelat i bland annat Gullringens GoIF. Tränarerfarenheten sträcker sig till ett uppdrag i Malmslätts AIK.

Håkan Ericsson tror att Dragan Zivic kommer att stå för en helt annan ledarstil än vad han själv och Daniel Ohlsson har gjort.

– Vi tror stenhårt på det här. Det blir på en helt annan nivå med den ledartyp vi tror och hoppas att han står för.

Utöver ett lag i division ett kommer Vimmerby IF också att ha damlag i division tre och division fyra kommande säsong. Det är klart att Jörgen Nilsson, Håkan Ericsson, Budo Ericsson, Lars Gustavsson, Gittan Kägo Bragsjö, Mikael Koponen, Maria Kennmark och Peter Lind på något sätt kommer att ingå i ledarstaben.

– Vi har inte satt våra roller än. Dessutom letar vi efter ytterligare ett namn, vi ska ändå driva tre lag.

Föghner fortsatt aktuell

Håkan Ericsson säger vidare att de flesta spelarna i A-truppen är klara.

Kan det vara aktuellt med någon spelare från Linköpingsområdet?

– Det är inte på tapeten i det här läget i alla fall. Vi jobbar fortfarande med spelare i närområdet och med våra egna spelare.

En spelare som fortfarande tränar med VIF är Tilda Föghner från Hultsfreds FK.

– Sen är det ytterligare några spelare med och tränar med oss. Men det är mer för att komplettera vår division tre-trupp.

Vimmerby spelar sin första träningsmatch hemma mot Lindö FF den 18 februari. Seriepremiären blir borta mot IFK Norrköping dam den 14 april.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt