Annons:

Simonsson efter cupen:

Christian Simonsson var lite besviken när Gullringen åkte ut i kvartsfinalen.

Simonsson efter cupen: "Klart man är besviken"

Gullringens GoIF skrällde och slog Linköping City. Men trots det blev det respass redan i åttondelsfinalen.
– Det är klart att man är lite besviken, säger assisterande tränaren Christian Simonsson.

Annons:

Gullringens GoIF:s cupäventyr i Håkan Sandbergs Minnescup tog slut i åttondelsfinalen. Tranås FF besegrade Gullringen efter en dramatisk straffläggning, där Gullringen hade chansen att avgöra vid två tillfällen.

– Egentligen har vi flyt och bananskal att vi ens får spela den här helgen, men när vi väl är här ska vi slå Tranås tycker jag. Till kvartsfinal ska vi gå, så det är klart att man är lite besviken, säger Christian Simonsson. 

Men lördagens gruppspel inleddes på allra bästa sätt. Division ett-laget Linköping City betvingades efter mål av Rasmus Bexell och Rasmus Stahlin.

– Visst, de har en del boll och rullar runt, men vi höll dem på utsidan och presspelet funkade bättre den här helgen. Det var en bra match av alla och kunde vi gjort både 3-0 och 4-0. Det var en jättebra insats, säger Christian Simonsson.

Mot Boxholm var insatsen sämre av Gullringen. 

– Lika bra inställning, attityd och enagemang som det var innan lika dåligt var det mot Boxholm. Vi för spelet lite mer, men blir lite för bekväma. Kanske smög det sig in att vi var vidare, det känns lite som det. Vi försökte påpeka innan matchen att nu ska vinna den här gruppen, men det ville sig inte.

"Går inte att jämföra"

Förlusten gjorde att Gullringen tvingades till en åttondelsfinal. Ett sent straffmål av Isack Thuresson gjorde att Gullringen tog den till straffar, men där blev Tranås för bra.

– Det är en match vi ska vinna, vi bränner tre, fyra jättelägen och deras målvakt gör en bra match och en del fantastiska räddningar. När man får 1-1 med så lite kvar tror vi ju innerst inne att vi ska ta det. Isack satte straffen under ordinarie tid, men har sedan läge att avgöra på straffarna och då gör målvakten en bra räddning. 

Även Dennis Isaksson kunde avgöra, men också den räddades. 

– Det går inte att jämföra med matchen mot Linköping, men vi var det bättre laget i den här matchen också.

För cupinsatsen ville Simonsson berömma främst Erik Lindblad, Bell Maneetup och Rasmus Stahlin.

– Sedan har vi några andra som "Ralle" (Rasmus Bexell) och "Isse" (Isack Thuresson), men man har högre krav på dem än de andra. Erik Lindblad visar att han kommer bli nyttig, Bell gör det jättebra, Albin gjorde det jättebra förra helgen och Stahlin kommer bli nyttig. Han kommer peta in en del bollar.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt