Annons:

Melker Johansson avgjorde högstadieskolornas sportlovscup

BK Boston J18 vann högstadieskolornas sportlovscup i fotboll. Det segrande laget består av Hampus Carlsson, Elias Trawtschenko, Julius Eriksson, Melker Johansson, Hugo Johansson och Rexhe Iberhysaj. Målvakt var Tim Samuelsson. Foto: Privat

Melker Johansson avgjorde högstadieskolornas sportlovscup

BK Boston J18 vann den populära sportlovsturneringen i fotboll för högstadieskolorna i Vimmerby.
Stor hjälte i finalens sluminuter blev Gullringens talang Melker Johansson.

Annons:

Sedan några år tillbaka anordnar Vimmerby kommuns högstadieskolor, Astrid Lindgrens skola och Vimarskolan, en gemensam fotbollsturnering i idrottshallen under sportlovet. 

Sammanlagt åtta lag från Vimarskolan och AL-skolan deltog och vissa av lagen var mixade med högstadieelever från båda skolorna.

Vissa av lagen hade tjejer i laguppställningen.

– Vi tycker att det är bra när vi kan samarbeta mellan skolorna och vill att det ska vara något återkommande. Vi styr inte hur lagen ska utformas och det är kul att man vill mixa. Vi hade tre lag från Vimarskolan och fem från AL-skolan, säger Thomas Svensson, fritidsledare på AL-skolan.

Melker avgjorde finalen

I finalen ställdes Bullerbyn FC och BK Boston J18 mot varandra och matchen var välspelad och jämn.

Elias Trawtschenko gav Boston ledningen innan Hadi Rahimi fixade kvitteringen. Med en och en halv minut kvar av matchen kontrade Boston in 2–1 genom den unge talangen Melker Johansson, som till vardags spelar i Gullringens GoIF.

Det segrande laget bestod Tim Samuelsson, Julius Eriksson, Melker Johansson, Hugo Johansson, Elias Trawtschenko, Hampus Carlsson och Rexhe Iberhysaj.

– Båda finallagen var jätteduktiga och kvaliteten i stort var helt okej. Det var ungefär 50-60 spelare som deltog i cupen, säger Thomas Svensson. 

De båda skolornas skol-IF har haft ansvar för kiosk och sekretariat och Yvonne Carlsson, fritidssamordnare på Vimarskolan, berättar även att man har skaffat skol-IF på mellanstadiet på Vimarskolan.  

– De hjälpte till med det som äger runt omkring och när de kommer upp på högstadiet så vet de vad som väntar, säger Yvonne Carlsson. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt