Annons:

Ericsson kan bli VIF:s nya huvudtränare: ”Har spelarnas förtroende”

Håkan Ericsson är en het kandidat till att bli ny huvudtränare för Vimmerby IF:s damer. Foto: Linus Johansson

Ericsson kan bli VIF:s nya huvudtränare: ”Har spelarnas förtroende”

Vimmerby IF står fortfarande utan en permanent huvudtränarlösning för sitt damlag i division 1. Mycket talar nu för att det blir Håkan Ericsson som får axla den rollen.
– Jag känner att jag har spelarnas förtroende, säger Håkan Ericsson.

Annons:

Vimmerby IF har sökt efter en ny huvudtränare till sitt damlag i division ett i fyra månaders tid. Ett tag såg det ut som att man hittat rätt i och med att Dragan Zivic presenterades för en månad sedan. Zivic bedömdes vara klar till 99,9 procent, men efter en kort testperiod hoppade han av.

”Inte lika avigt inställd”

Istället gick klubben ut med att Håkan Ericsson, tidigare huvudtränare och numera med en framskjuten roll i damutskottet, skulle ta huvudansvaret i ett par veckor. Nu har det gått tre veckor är läget är fortsatt detsamma.

– Vi kör på några veckor till innan vi tar ett slutgiltigt besked. Vi har fortfarande ett par namn vi diskuterar med litegrann. Men visst börjar det bli så att vi som har sagt ja till att ingå på något sätt pratar om hur vi ska formera oss. Det är ingen ledarbrist, vi har ledare till samtliga våra tre damlag. Det är mer vem som ska göra vad vi inte är framme vid än, säger Håkan Ericsson.

Är du redo att ta huvudansvaret?

– Jag har varit väldigt tveksam till det. Jag har fått frågan från både tränarkollegor och styrelsen. Men ju mer vi har kommit in i det samtidigt som jag pratat med spelare och spelarråd i både A-trupp och B-trupp så har vi lyckats hitta varandra och vet var vi ska någonstans. Jag kan säga att jag är inte lika avigt inställd som för en månad sedan. Jag känner att jag har spelarnas förtroende, säger Håkan Ericsson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt