Annons:

Lokalt lag vädjar om hjälp – kan tvingas lägga ned

Foto: Pixabay

Lokalt lag vädjar om hjälp – kan tvingas lägga ned

Många mindre klubbar har det tufft med att få spelarantalet att räcka till. HM IS är inget undantag. Nu är klubbens damlag i kris.
– Det vore otroligt tråkigt om vi inte kunde ställa ett lag på benen, säger tränaren Patrik Johansson.

Annons:

HM IS damlag har pendlat mellan division tre och fyra i många år. Ibland har laget haft gott om spelare, ibland har det varit betydligt kärvare. Just nu är det riktigt kärvt och tränaren Patrik Johansson hoppas att en artikel på Dagens Vimmerby ska göra att spelare ska hitta till klubben och damlaget.

– Just nu ser det inte så bra ut. För tillfället har vi bara tio spelare. Utöver det har vi två tjejer födda 03 också, men de har ju sitt ungdomslag att spela i. Dessutom vet jag att två spelare troligen flyttar i augusti på grund av studier, säger Patrik Johansson när han kontaktar DV. 

Saknar målvakt

Till säsongen 2017 tog HM IS (Hjältevad/Mariannelund) självmant klivet ned i division fyra.

– Vi var bara 13-14 spelare då och spelade mest niomanna. Men tjejerna gjorde det långt över förväntan och var med och slogs om seriesegern in i den sista omgången.

Hur många spelare ytterligare behöver ni för att komma till spel i division fyra i år?

– Vi skulle behöva två, tre spelare till i alla fall. Det största problemet är att vi saknar en målvakt, säger Patrik Johansson. 

”Finns en risk”

HM IS-tränaren berättar om ett tankesätt som man införde till förra säsongen och som han hoppas ska locka spelare.

– Vi spelar bara för att ha roligt och har en väldigt bra sammanhållning. Nu letar vi spelare som kanske har lagt av eller som inte vill satsa så hårt. Såna som vill spela fotboll för att det är kul, man ska inte behöva se det som ett tvång.

Ser du en stor risk att ni inte ska kunna ha ett lag i seriespel i år?

– Det finns en risk, vi kommer inte att kliva in i en serie med tio spelare. Det vore otroligt tråkigt om vi inte kunde ställa ett lag på benen, inte minst för tjejerna som finns i laget och som så gärna vill spela fotboll. Sen är det viktigt att vi kan hålla igång ett seniorlag med tanke på att vi har ett ungdomslag som står på tillväxt.

Kan bli sjumannaspel

Patrik Johansson ser också en eventuell sista utväg.

– Vi har diskuterat det här med sjumannaspel. Det skulle kunna vara en sista utväg. Men jag vet inte hur det ser ut med antal anmälda lag och så. Vi får se vad som händer den närmaste tiden.

Hur länge kan ni vänta innan ni bestämmer er om spel i division fyra eller inte?

– Styrelsen har sagt att vi kan vänta in i det sista. Men med tanke på motståndare är det ju schyst att säga ifrån i tid.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt