Annons:

VIF spräckte målnollan mot Nässjö – tog stark seger

Adam Kisitu spräckte VIF:s eländiga målnolla i dagens match.

VIF spräckte målnollan mot Nässjö – tog stark seger

Vimmerby IF:s målfabrikation har varit obefintlig under försäsongsinledningen. Mot division två-laget Nässjö FF kom de två första.
– Framför allt är det skönt att veta att det har släppt, säger VIF-tränaren David Lindgren efter 2-0-segern.

Annons:

Mycket fokus under VIF:s inledande träningsmatcher har handlat om oförmågan att göra mål. Nu kan laget lägga den biten bakom sig. 

Mot division två-laget Nässjö FF kom första målen och första segern. 

– Det var skönt. Lite psykologiskt är det ju och framför allt är det skönt att veta att det har släppt. Vi har inte känt någon jättepanik över det och försöker titta på större bitar i helheten, men att få in bollen är jätteskönt. Det är ju det det går ut på, säger David Lindgren.

Ställningen i paus var 0-0. I den andra halvleken kom två mål från Adam Kisitus fötter. 

– Det var en matchbild som var ganska lik hur det har sett ut innan, den stora skillnaden var att vi får in bollen. Det var skönt att hålla nollan också. Jag upplever att vi har bra koll, men det finns situationer vi tappar dem i omställningsspelet och inte är tillräckligt rejäla. Vi borde satt några av våra fina lägen i första halvlek också.

"Nöjd med helheten"

Första målet kom till efter ett genombrott av Adam Kisitu. Vid det andra vann Joakim Storm bollen högt och spelade fram Kisitu.

– Helheten har jag varit nöjd med i flera matcher, men i dag fick vi sätta pricken över i:et också. Det är också skönt att känna att flera spelare tagit kliv framåt, vi har ändå Ted (Åström Åberg), "Macke" (Markus Ahl), "Abbe" (Abdulrahman Kharma), André (Nunes) och Jonatan Fält-Öhr. Det var också ett skönt besked.

Hela laget fick beröm, men mest nöjd var David Lindgren med Niklas Gunnarsson.

– Han gjorde en riktigt bra match som central mittfältare och en bra arbetsinsats.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt