Annons:

Skada stör Vimmerbytjejens uppladdning inför Allsvenskan: ”Är skitjobbigt”

Emma Jones kämpar mot klockan för att hinna tillbaka till den allsvenska premiären. Foto: IFK Kalmar

Skada stör Vimmerbytjejens uppladdning inför Allsvenskan: ”Är skitjobbigt”

Om mindre än en månad startar Damallsvenskan. För Vimmerbytjejen Emma Jones handlar det nu om att bli kvitt en fotskada för att kunna spela premiären.
– Då ska jag vara med, det finns inget annat, säger Emma Jones.

Annons:

I höstas var Emma Jones med och spelade upp IFK Kalmar till Damallsvenskan. Där ser hon ut att bli en nyckelspelare.

Just nu är laget på träningsläger på Cypern, men Emma Jones störs av en fotskada sedan två veckor och kan inte vara med och träna för fullt eller spela matcher.

– Jag var på gymmet och gjorde en hoppövning på bänk som vi brukar köra med Carlén (fystränaren Fredrik). Jag tappade balansen lite och träffade hjulet på benet på bänken och ramlade bakåt. Det blev ett riktigt snedkliv, säger Emma Jones till Barometern.

”Det är skitjobbigt”

Foten har röntgats och inget ska vara trasigt. För Emma Jones är det förstås jobbigt att inte kunna vara med fullt ut med mindre än en månad kvar till den allsvenska premiären.

– Riktigt surt, det är skitjobbigt. Jag brukar alltid vara sjuk på försäsongen, nu har jag hållit mig frisk och så kommer det här. Jag försöker vara med och lyssna så mycket som möjligt och har en bra kontakt med Jonas (Walfridsson, tränare) och kan alltid fråga honom om det är något jag undrar över.

Premiär mot Piteå

Emma Jones ser ingen större risk i att hon ska missa premiären borta mot Piteå den 15 april.

– Nej, det tror jag inte ska vara någon fara. Då ska jag vara med, det finns inget annat. Jag har gått med på att inte spela på lägret här, men när vi kommer hem tänker jag vara med. Det har blivit bättre också, nu kan jag jogga, hoppa och köra lite med boll, säger Emma Jones till Barometern.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt