Annons:

VIF mötte ett ”bussförsvar” – och bjöd på ett drömmål

Anna Karlsson avslutade ett drömanfall fram till 1-1. Foto: Linus Johansson

VIF mötte ett ”bussförsvar” – och bjöd på ett drömmål

Vimmerby IF skapade chanser för att ta en storseger i dagens träningsmatch. Till slut blev det vinst med 2-1 borta mot Tranås/Torpa.
– Allt var bra utom resultatet. Med så många chanser måste vi kunna göra fler mål, säger VIF-tränaren Håkan Ericsson.

Annons:

Division 1-premiären närmar sig och i dag spelade Vimmerby IF sin näst sista träningsmatch. Efter underläge med 1-0 i halvtid blev det till slut seger med 2-1 borta mot förra årets seriekonkurrent Tranås/Torpa.

– Vi vann fullt rättvist och hade ett jäkligt bra spel periodvis. Förutom en svacka i mitten av den andra halvleken, där vi gick ned oss lite, såg det bra ut. Vi borde kanske ha vunnit med 5-0. Vi hade tolv hörnor, Tranås hade en, det säger mycket om hur matchen såg ut, säger Håkan Ericsson.

Drömanfall fram till 1-1

Tranås/Torpa gjorde matchens första mål i slutet av den första halvleken efter att VIF tappat bollen på mittplan. Knappa kvarten in i den andra halvleken kvitterade Vimmerby till 1-1 genom Anna Karlsson, assisterad av Malin Engström.

– Ett riktigt drömanfall där vi tog bollen över hela planen från vänster till höger. Ett av de snyggare målen i år, säger Håkan Ericsson.

Genrep mot Växjö

Bortalaget brände sedan en straff innan Nathalie Milton bredsidade in 2-1 i bortre krysset.

– Vi måste ta tillvara på våra chanser på ett bättre sätt. Samtidigt var det skönt att se att vi kunde skapa så mycket chanser mot ett bussförsvar. Utöver målen hade vi två frilägen, ett par skott i ramen och en straff.

Håkan Ericsson delade ut beröm till Greta Koponen och inhoppande Andrea Lundgren.

På söndag genrepar VIF borta mot Växjö DFF:s akademilag.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt