Annons:

Gullringens premiär kan flyttas till bortaplan: ”Inte hoppfullt”

Gullemon är inte i spelbart skick och Gullringens första seriematch kan därför komma att flyttas till Vetlanda. Foto: Bertil Andersson

Gullringens premiär kan flyttas till bortaplan: ”Inte hoppfullt”

Gullringens GoIF lär inte kunna spela sin seriepremiär hemma på Gullemon den 15 april.
– Vi har pratat med Hvetlanda om att eventuellt byta hemmamatch med varandra, säger Patrik Wärnehall i Gullringens GoIF.

Annons:

Den sena vintern ställer till det rejält för många fotbollsklubbar. En av dem är Gullringens GoIF, som har seriepremiär i division fyra hemma mot Hvetlanda GIF den 15 april. Det lär det dock inte bli något av.

– För ett par dagar sedan låg det snö kvar på planen och jag misstänker att det gör det fortfarande. Och när snön väl är borta ska planen torka upp också. Jag pratade med vår planansvarige (Tobias Gustavsson) tidigare i dag och han konstaterade att det inte såg hoppfullt ut, säger Patrik Wärnehall.

Kan flyttas till Vetlanda

Smålands Fotbollsförbund har gått ut med information om att de två första omgångarna får flyttas, med hänvisning till att planerna inte är spelbara. Ett annat alternativ är att byta hemma- och bortamatch med varandra om den möjligheten finns. Det kan bli aktuellt i Gullringens fall.

– Hvetlanda har tillgång till konstgräs och vi har pratat med dem om att eventuellt byta hemmamatch med varandra. De ska kolla om de kan få någon tid den aktuella helgen.

”Ger mycket merarbete”

I går skrev vi att IFK Tunas hemmapremiär troligen kommer att spelas på Ceosvallen i Vimmerby. Det är inte ett alternativ för Gullringen.

– Vi förlorar så mycket på att inte spela hemma. Planhyra tillkommer, vi får inte lika mycket publik och så vidare. Dessutom ger det mycket merarbete, säger Patrik Wärnehall.

Finns det något hopp om att kunna spela matchen i Gullringen den 15 april?

– Nej, det känns det inte som. Och skulle det gå vore det dumt att förstöra planen för en match.

Om matchen flyttas till Vetlanda innebär det att Gullringen får börja serien med två bortamatcher.

– Det är den enda nackdelen som vi kan se med en flytt. Men vi ska ändå möta alla lag hemma och borta. Jag tror inte att det ska spela någon roll för vår del, säger Patrik Wärnehall.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt