Annons:

VIF:s dråpslag: ”Räknar inte med honom under våren”

Vimmerby IF:s André Nunes kommer att missa åtminstone hela vårsäsongen. Foto: Linus Johansson

VIF:s dråpslag: ”Räknar inte med honom under våren”

Vimmerby IF har drabbats av ett rejält dråpslag. Mittbacken André Nunes blir inte kvitt sina ryggproblem och nu tvingas han till åtminstone tre månaders rehabträning.
– Vi räknar inte med honom under våren, säger VIF-tränaren David Lindgren.

Annons:

Brassen André Nunes värvades till Vimmerby inför säsongen 2017. Mittbacken gjorde en godkänd säsong, men hade stundtals stora problem med sin rygg, vilket hämmade honom. Trots det fick han nytt kontrakt med VIF. Nu är Nunes ryggproblem betydligt värre och det kommer att dröja innan Vimmerby kan få någon nytta av honom på planen.

– Vi har nyligen fått besked om att det krävs åtminstone tre månaders rehabträning. Vi räknar inte med honom under våren, säger David Lindgren.

Är det samma skada som förra året?

– Ja, han har tidigare haft problem med några diskar i ryggen. Som jag har förstått det nu är det en form av diskbråck som ska självläka. Det är inte optimalt, vi får se vad tiden kan ge.

Kommer han att vara kvar i Vimmerby?

– Så ser vi det nu. Sen får vi sitta ned med André och prata om hur han känner och vad som är bäst, säger David Lindgren.

Inflammation i bäckenet

För Vimmerby, som inte har särskilt många alternativ på mittbackspositionen, är beskedet förstås ett dråpslag.

– Det är klart att vi hade hoppats på André, han är en skicklig försvarsspelare. Samtidigt har vi haft tid att förbereda oss på att spela utan honom.

När det gäller Jonathan Fält-Öhr, som har gått skadad under försäsongen, låter det däremot per positivt.

–  Han har en inflammation i bäckenet. Det känns skönt att han har fått en diagnos nu och att vi vet vad som krävs. Nu har han fått medicinering och det i kombination med en stegrad träning ska innebära att han snart ska kunna gå för fullt.

Viktig duo tillbaka i träning

Markus Ahl och Abdulrhman Kharma är också spelare som har fått försäsongen spolierad av skadeproblem. Här är dock läget än mer positivt än för Jonathan Fält-Öhr och båda kommer att finnas med på bänken i lördagens träningsmatch, tillika genrep, hemma mot Nybro.

– ”Macke” har tränat fullt hela veckan och ”Abbe” har gått för fullt i slutet av veckan. Det har sett bra ut och det känns riktigt spännande i och med att det är spelare som kommer in och ökar konkurrensen, säger David Lindgren.

Tagit kliv i varje match

Vimmerby och Nybro möttes i division två förra säsongen, men i år spelar lagen i olika division tre-serier. David Lindgren ser positivt på VIF:s försäsong.

– För varje match har vi tagit ett kliv närmare hur vi vill att det ska se ut under seriespelet. Det känns skönt att vi har kommit så pass långt. Nu blir det ett sista test mot Nybro.

Är det något särskilt du vill se mot Nybro?

– Jag vill se att vi fortsätter på samma sätt som tidigare och så vill jag att det ska synas att serien närmar sig.

Startelvan var inte spikad när vi pratade med David Lindgren på fredagseftermiddagen.

– Det jag vet är att vi kommer att testa Ted (Åström Åberg) i mittbackspositionen. Det har sett bra ut med Oskar (Bergman) och ”Thure” (Rickard Thuresson) där och därför känner vi att vi har råd att testa Ted en match nu, säger David Lindgren.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt