Annons:

  • God känsla i VIF-lägret efter ny seger – talangen utgick dock skadad

    Talangen Joakim Storm gjorde illa foten i samband med att han grävde fram bollen vid Vimmerbys 1–0-mål och tvingades kliva av skadad. Foto: Ossian Mathiasson

  • God känsla i VIF-lägret efter ny seger – talangen utgick dock skadad

    David Lindgren hittade många positiva bitar i Vimmerbys spel i genrepet mot Nybro.

God känsla i VIF-lägret efter ny seger – talangen utgick dock skadad

David Lindgren kan gå in i seriepremiärsveckan med en god känsla. I genrepet mot Nybro IF visade man återigen att det högintensiva spelet håller.
– Det känns som att vi har hittat och behållit en nivå i vårt spel som vi vet är vår, säger David Lindgren.

Annons:

Vimmerby hade ett massivt spel- och chansövertag i sista matchen inför seriepremiären mot Tord där avgörandet dröjde ända till den 89:e minuten.

Då prickade Mohammad Jafr in 1–0 med ett kliniskt och lågt avslut och gav VIF fjärde raka försäsongssegern. 

– Det var skönt att få in bollen till slut efter alla våra chanser. Vi vet att vi är starka och kommer orka att fullfölja hela 90 minuter och till slut går den in. Känslan var skön när Mohammad satte den, säger David Lindgren. 

"Nu får han utdelning"

Nu har anfallaren, som har haft problem med målskyttet i VIF-dressen, gjort mål i tredje raka matcher. 

– Han kommer till bra chanser och kunde väl ha gjort mer än ett mål i dag. Det är bara att fortsätta och jobba på, det har han gjort hela tiden och nu får han utdelning, säger Lindgren. 

Vimmerby har verkligen kommit i form till seriepremiären och gjort starka insatser den senaste tiden med ett starkt försvarsspel och ett aggressivt och organiserat presspel.

– Det känns som att vi har hittat och behållit en nivå i vårt spel som vi vet är vår. Vi ska kunna hitta den här nivån i varje match även i serien, säger han. 

Intresset byggs upp med egna killar

Lindgren har satt sin touch på laget och fått spelarna att inse vad som krävs i varje match.

– Målet har hela tiden varit att vi ska kunna hitta ett eget spel och inte anpassa oss efter motståndet. Vi ska gasa på i varje match och det gör vi just nu, då spelar det ingen roll vilket lag som står på andra sidan.

Kan den typen av fotboll vara ett knep för att få mer publik till matcherna?

– Med många egna produkter i laget så borde man kunna bygga ett intresse och lyckas vi spela en attraktiv fotboll för publiken så är det en bonus. 

Grävde fram bollen – skadade foten

Smolk i glädjebägaren är att talangen Joakim Storm, som hoppade in i slutet av matchen, utgick skadad efter att han grävt fram bollen till segermålet där Abdulrhman Kharma fann målskytten Jafr. 

– Förhoppningsvis är det bara en vrickning. Han slog ihop med en av deras spelare när han grävde fram bollen vid vårt 1–0-mål. Vi har satt tryck på foten och får se hur det är i morgon. 

Tillbaka i Vimmerby var Markus Ahl och Abdulrhman Kharma där Ahl spelade hela andra halvlek som mittback med Ted Åström Åberg. Kharma avlöste Niklas Gunnarsson på centralt mittfält i mitten av andra halvlek. Lindgren lyfte fram hela lagets insats.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt