Annons:

En vecka kvar till seriestart – flera platser öppna i startelvan

Vimmerby IF:s damer genrepar borta mot Växjö DFF Akademi under söndagen. Foto: Linus Johansson

En vecka kvar till seriestart – flera platser öppna i startelvan

Det är fortfarande flera startplatser öppna i Vimmerby IF:s damtrupp. I dagens genrep ska Håkan Ericsson försöka få klart för sig hur han ska formera laget i premiären.
– Jag skulle vilja säga att det är fem-sex platser som är öppna, säger Håkan Ericsson.

Annons:

Bortamatch mot Växjö DFF Akademi. Det är vad som väntar när Vimmerby IF:s damer avslutar en lång och mödosam försäsong.

– Det ska bli spännande. Man känner verkligen att det börjar dra ihop sig på riktigt, säger Håkan Ericsson. 

Hård konkurrens om platserna

Enligt den nygamla tränaren har laget och spelarna utvecklats väldigt mycket vilket gjort att konkurrensen om platserna i startelvan till nästa helgs premiär är hård. 

– Jag hoppas att det är hård konkurrens om platserna hela vägen och att prestationer under träningsveckan fäller avgörande. Med en bra konkurrenssituation blir spelarna sporrade och motiverade, säger Håkan Ericsson. 

Hur han tänker formera laget i premiärmatchen är inte klart. 

– Nej, det är flera platser som är öppna och sen är det många spelare som kan spela på många olika positioner. Ta till exempel Anna Karlsson som är duktig oavsett position, säger han. 

Två spelare saknas

Växjö DFF Akademi är precis som Vimmerby nykomling i division 1 och fjolårssäsongen blev även lyckad för Växjö DFF:s representationslag som tog steget upp till allsvenskan. 

– Det blir en jättebra värdemätare eftersom det är ett allsvenskt b-lag. Det roligaste är att vi kommer få en bra träningsmatch där det blir bra fotboll från båda lagen. Växjö har välutbildade spelare, säger han. 

Vimmerby får klara sig utan bortresta Emilia Rosenqvist och knäskadade Emilia Nilsson. I övrigt kan Ericsson mönstra bästa tänkbara lag. 

– Vi räknar med att Emilia (Nilsson) kan börja träna nästa vecka igen, säger Ericsson. 

Fakta

Truppen: Kicki Rödin, Sofie Johansson, Andrea Lundgren, Kujtese Rexha, Malin Engström, Malin Blidfors, Malin Söderlund, Nathalie Milton, Mathilda Strömdahl, Amanda Lundberg, Anna Karlsson, Greta Koponen, Nathalie Johansson, Julia Rosin och Lovisa Rosin. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt