Annons:

Vimmerby föll ihop sista kvarten: ”Orkade inte mentalt”

Håkan Ericsson var nöjd med Vimmerbys första 25 minuter i genrepet. En match varar dock i 90 minuter och VIF föll till slut med 5-2. Foto: Linus Johansson

Vimmerby föll ihop sista kvarten: ”Orkade inte mentalt”

Vimmerby IF startade genrepet på bästa tänkbara sätt och hade 2-0 efter en kvarts spel. Till slut blev det dock förlust med 5-2 borta mot Växjö DFF:s akademilag.
– Jag ska inte säga att vi inte orkade hela vägen, men vi orkade inte mentalt, säger VIF-tränaren Håkan Ericsson.

Annons:

VIF startade genrepet starkt och hade ett rejält övertag under de första 25 minuterna.

– Första 25 spelade vi precis som vi vill göra. Det var bra aggressivitet i försvarsspelet och bra trygghet i passningsspelet och dessutom skapade vi flertalet målchanser, säger Håkan Ericsson.

Kvitterade innan paus

Matchen var bara fem minuter gammal när Matilda Strömdahl spräckte Vimmerbys målnolla. Tio minuter senare utökade Nathalie Johansson till 2-0 på straff.

– Även om vi ledde med 2-0 där så kände vi att det var ett riktigt bra lag vi mötte, de höll helt klart division ett-klass, och att vi skulle få slita.

Efter 30 minuter reducerade Växjö på straff och precis innan paus kom kvitteringen till 2-2.

Det dröjde sedan till matchminut 74 innan hemmalaget kunde ta ledningen efter ett misstag i VIF-laget, som gav Växjö möjligheten till en snabb omställning.

”Nästan lite pinsamt”

4-2 kom i den 86:e minuten och 5-2 på övertid.

– Jag ska inte säga att vi inte orkade hela vägen, men vi orkade inte mentalt. Första 25 bevisade vi ändå för oss själv att vi kan spela riktigt bra fotboll. Sen var det synd och tråkigt att det rann i väg på slutet. På både det fjärde och det femte målet gjorde vi sådana misstag att det nästan var lite pinsamt, säger Håkan Ericsson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt