Green låg bakom allt när Djursdala premiärvann mot Hebe

IF Hebe-spelarna hade svårt att hantera Jonatan Greens snabbhet i premiären. Yttermittfältaren gjorde två mål och spelade fram till segermålet. Foto: Ossian Mathiasson

Två mål och en framspelning.
Jonatan Green var verkligen på spelhumör och låg bakom Djursdala SK:s premiärseger mot IF Hebe.
– Det var en jäkligt skön debut i seriesammanhang med Djursdala, säger Jonatan Green.

I kväll kickade den lokala fotbollen igång på allvar med premiärmötet i division 5 mellan Djursdala och IF Hebe.

Hebe fick en kanonstart och tog ledningen redan efter två minuters spel där Rasmus Sandsborgs frispark från kanten gick hela vägen in i mål.

Två mål av Green

Djursdala inledde darrigt och stelt men tog över ju längre halvleken led och innan halvtid hade Jonatan Green, Djursdalas nyförvärv från Boston, nätat två gånger om.

Vid första målet avslutade han behärksat i straffområdet efter att DSK vunnit boll högt upp i banan och 2–1, som kom några minuter efter kvitteringen, tillkom efter en frisparksvariant där Jonatan Green sköt ett lågt skott från utkanten av straffområdet som passerade alla spelare och gick in i mål.

– Det var ett skott och jag tänkte bara gå på kraft och få den lågt mot bortre. Bollen kan studsa på ben och gå in, säger han.

"Har inte samma rull"

Hebe kvitterade till 2–2 i andra halvlek genom Hassan Abdulkadir Hilowle och matchen stod och vägde innan Jonatan Green klev in i handlingarna på nytt.

Han kutade förbi sin försvarare på vänsterkanten och spelade snett inåt bakåt till Ricky Gustafsson som satte 3–2 i krysset med en halvdan träff.

– Jag tycker inte att vi kommer in i matchen och har inte alls samma rull som vi har haft i träningsmatcherna. Men efter vårt 3–2-mål tycker jag att vi har bra koll på det. Vi sliter för varandra, säger Green.

Missnöjd Hebe-tränare

Sebasthian Svensson, spelande tränare i IF Hebe, var missnöjd med lagets premiärinsats.

– Jag är inte särskilt nöjd, vi hade kunnat ta en poäng om vi haft tur. Vi släpper in tre mål på tillfälligheter men de räknas de också. Det är för många som inte riktigt är med i huvudet, säger Sebasthian Svensson.

Han tyckte att det Djursdala var det bästa laget.

– Sett över 90 minuter gör Djursdala en bättre match än vad vi gör. De har ett bättre spel och krigar för varandra.

I Djursdala imponerade Albin Isaksson, Jonatan Green och Ricky Gustafsson. Rasmus Sandsborg har skolats om till vänsterback i Hebe och var lagets mest framträdande spelare.