Annons:

Premiärnerver spökade för VIF – ”Vi kommer inte igång”

David Lindgren var besviken över sitt lags insats i dagens premiär. Foto: Jakob Karlsson

Premiärnerver spökade för VIF – ”Vi kommer inte igång”

Vimmerby IF:s insats i premiären var stundtals långt under förväntan. David Lindgren var besviken över prestationen.
– Vi kan konstatera att det inte var den premiär som vi hade hoppats på, säger han.

Annons:

Efter många år i division två är Vimmerby en av favoriterna till att vinna division tre i år. Ska man ha någon chans till det krävs ett betydligt bättre spel än laget visade upp i premiären.

Första halvleken hemma mot Tord var undermålig. Visst hade hemmalaget en del boll, men spelat var alltför långsamt och de tekniska misstagen för många.

– Efter första får vi vara tacksamma att vi höll ihop det så väl på defensiva fasta situationer. De hade ganska mycket tryck på oss och vi fastnade i korta passningar på mitten. Vi kunde inte hota dem så mycket och det kändes som att det var en del premiärnerver. Det var väldigt nervöst och vi satte varandra i sämre lägen för att vi tog för lång tid på oss. Många gjorde debut och det såg ut som att det låg på deras axlar.

 "Inte mycket vi kan ta med oss"

I andra höjde Vimmerby upp sig något – men man behövde likväl ett baklängesmål för att vakna till ordentligt. Efter 0–1 i den 65:e minuten skapade Vimmerby ett rejält tryck och skapade flera riktigt heta lägen.

Tyvärr kom kvitteringen först i den 94:e minuten.

– Vi skapar en del målchanser och jag hade önskat att vi kvitterat tidigare, men som matchen blev får vi vara nöjda med en poäng. Det är starkt att vi går för det och får in bollen till slut. Nu är det viktigt att vi gör en bra träningsvecka och att vi kommer upp i nivå i vårt eget spel. Spelmässigt är det inte så mycket vi kan ta med oss från den här matchen.

Mittbacken Ted Åström Åberg var klart bäst i VIF. Bäst på plan var dock bortalagets Vincent Mawana. 252 personer såg matchen.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt