Tuna tappade segern i 90:e minuten – ”Rättvist”

Gustavo Borges gjorde mål i sin första seriematch för IFK Tuna, men det blev bara en poäng. Foto: Linus Johansson

IFK Tuna hade 3–1 och såg ut att ta en skön premiärseger. Blomstermåla ville något annat – och kvitterade på övertid.
– I morgon kommer jag vara nöjd med den här poängen, säger IFK-coachen Michael Milton.

Blomstermåla inledde klart bäst och gjorde 1–0 på straff efter tio minuter. Målet blev en väckarklocka för Tuna som kom igång ordentligt. Både kvitteringen och ledningsmålet kom på frispark.

Den första satte Markus Johansson när målvakten var fullt upptagen med att ställa upp muren. Tuna hade inte begärt avstånd och Johansson kunde placera in 1–1. Den andra frisparken smällde nyförvärvet Gustavo Borges in.

Kort före paus fyllde Anton Carlsson på med 3–1 – och i det läget talade det mesta för att Tuna skulle få inleda säsongen med en seger.

Gick ned på trebackslinje

Tyvärr tappade man initiativet i den andra halvleken. Blomstermåla gick ned på trebackslinje och fick ett rejält tryck mot Mikael Karlsson i Tuna-målet.

2–3 kom med kvarten kvar och på slutet hade Tuna väldigt svårt att freda sig. Det höll till den 90:e minuten. Efter en frispark kunde hemmalaget kvittera.

– Det är premiär och det är som det är. Det kändes som att vi hade bra kontroll. I andra går vi ned oss lite och de höjer sig. Vi försökte få in lite pigga ben, men de satte press på oss och då kan det bli lite panik. I morgon kommer jag vara nöjd med en poäng, säger Milton.

Oskar Eriksson och Mikael Karlsson var bäst i Tuna.