Premiärförlust för Vimmerby i division 1

Nathalie Johansson gjorde Vimmerby IF:s mål i premiärmatchen i division 1. Foto: Linus Johansson

Vimmerby IF, nykomling i division 1, får inte med sig några poäng hem från Norrköping. Söndagens premiärmatch på Östgötaporten slutade med 1–3-förlust.

IFK Norrköping DFK har siktet inställt på att ta klivet upp i elitettan och i dagens premiär mot nykomlingen Vimmerby IF drog de det längsta strået.

Det var hemmalaget som fick en ultimat start på matchen och tog ledningen i femte minuten. Sex minuter senare kvitterade Nathalie Johansson till 1–1 med ett skott i bortre hörnet.

Norrköpings återtog ledningen i den 59:e minuten när Emilia Larsson satte 2–1 på straff, hennes andra mål i matchen. På tilläggstid satte Norrköping matchavgörande 3–1.

På lördag är det hemmapremiär för VIF mot Mariestads BoIF FF, som vann med säkra 2–0 mot IF Eksjö på lördagen.

Mer om matchen kommer på DV senare i kväll.