Annons:

Trots premiärförlusten – tränaren nöjd: ”Hade dem på gaffeln”

Håkan Ericsson tyckte att Vimmerby gjorde en stark premiär mot Norrköping trots förlusten. Foto: Linus Johansson

Trots premiärförlusten – tränaren nöjd: ”Hade dem på gaffeln”

Det blev en 1–3-förlust i premiären för Vimmerbys damer mot topptippade IFK Norrköping.
– Efter försäsongen och denna insats tror jag att vi kan mäta oss med vilket lag som helst, säger tränaren Håkan Ericsson.

Annons:

Norrköping tippas att vara ett topplag i division 1. Vimmerby kommer troligtvis behöva kriga för sin existens. De båda lagen möttes under söndagen där favoriten segrade med 3–1. 

Snyggt mål av Johansson

Men VIF:s nygamle tränare Håkan Ericsson ser positivt på insatsen och fortsättningen i serien. 

– Jag kan säga som så att vi är rätt nöjda med insatsen. Det är ingen tvekan om att Norrköping blir ett topplag. De var riktigt bra men jag tycker ändå att vi hade dem på gaffeln, säger Håkan Ercisson. 

Norrköping fick en drömstart på Östagötaporten med 1–0 efter fem minuter. Svaret kom näst intill omgående och det var inte vilket mål som helst som Nathalie Johansson bjöd på. 

– Det var ett snyggt mål. Hon tog ner bollen på bröstet, lät den studsa, petade fram den och sköt ett skott som gick in i bortre hörnet, säger han. 

"Går inte att snacka bort"

I mitten av halvleken rann Johansson igenom och vräktes omkull några meter utanför straffområdet. Domaren nöjde sig med bara en frispark. 

– Hon hade öppen gata och blev fälld. Enligt mig är det en målchansutvisning, då hade det kunnat bli en helt annan match. 

Norrköpings 2–1 kom i stället på straff i 59:e minuten och det som ledde fram till den solklara straffen var att VIF misslyckades att rensa undan bollen, var för heta i straffområdet och fällde en spelare. 

– Den straffen går inte att snacka bort, säger Håkan Ericsson. 

Inhopparen imponerade

Vimmerby spelade mycket på kontring efter 2–1-målet men de hundraprocentiga chanserna uteblev. I stället punkterade Norrköping matchen med 3–1 på tilläggstid när VIF spelade med tre backar. 

– Vi måste minimera våra misstag, det är det vi faller på. Misstag är känsligt och det vet vi om. Vi hade behövt våga mer framåt för att ta poäng i en sån här match. Nu har vi något att bygga vidare på och jag är rätt nöjd med insatsen. 

Alicia Strand kom in på det centrala mittfältet i andra halvlek och visade sig från sin bästa sida. 

– Vi fick ett helt annat spel med henne på planen, hon kunde hålla mer i bollen. Hon fick pris som bästa bortaspelare och det var hon tillsammans med Malin Blidfors. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt