Mardrömsstarten ett faktum för VIF-damerna – tappade ledning i dag

Vimmerby IF blev utan poäng i hemmapremiären. Foto: Linus Johansson

Vimmerby IF:s damer har fått en mardrömsstart i division ett. I dag blev det förlust med 2-1 hemma mot Mariestad, som också är nykomling i serien.

Vimmerby gjorde en klart godkänt första halvlek och fick också bästa tänkbara start på matchen. Redan efter 13 minuters spel gav Anna Karlsson hemmalaget ledningen.

VIF kunde mycket väl utökat sin ledning under de första 45 minuterna. Bland annat hade Alicia Strand ett avslut som tog i ribban.

VIF tappade dock allt i den andra halvleken och bjöd bort matchen till Mariestad. Visst, vinden var inte till lagets hjälp under matchens andra halva, men samtidigt fuskade VIF alldeles för mycket i jobbet.

Bara fyra minuter in i den andra halvleken slarvade hemmalaget och Mariestad kunde kvittera till 1-1. En bit in i halvleken tog gästerna dessutom ledningen med 2-1 på straff efter att hemmamålvakten Sofie Johansson kommit ut för sent och rivit ned bortalagets spelare.

VIF försökte trycka på för en kvittering på slutet, men föll ändå med 2-1. Det var lagets andra förlust på lika många försök i inledningen av division ett.