Annons:

VIF-tränaren kritisk efter förlusten: ”Får tjuta lite i kväll”

Det ville sig inte för Kajsa Gunnarssons Vimmerby i hemmapremiären. Foto: Linus Johansson

VIF-tränaren kritisk efter förlusten: ”Får tjuta lite i kväll”

Håkan Ericsson var allt annat än nöjd efter att Vimmerby IF förlorat årets första hemmamatch i division ett.
– Många spelare gav inte 100 procent och då vinner vi inte, säger Håkan Ericsson efter förlust med 2-1 mot Mariestad.

Annons:

Vimmerby tog ledningen genom Anna Karlsson redan efter 13 minuters spel. Trots att laget inte gjorde någon vidare första halvlek borde ledningen ha varit något mål större i paus.

– Vi spelade inte bra i första, men hade ändå kontroll på läget. Med de kvaliteter vi har i laget ska vi kunna spela betydligt mer fotboll, men istället blev vi ängsliga och mesiga, tycker Håkan Ericsson.

– Vi hade lägen att sätta 2-0 i första och hade vi gjort det hade nog matchen varit punkterad. Sen var vi av någon anledning inte med i matchen i andra halvlek, där var det bedrövligt, fortsätter Ericsson.

”Under all kritik”

Det är bara att hålla med. Vimmerby tappade konceptet helt och 1-1 kom nästan omgående. Sedan gjorde Mariestad också matchens sista mål fram till 2-1.

Hur gick snacket i paus?

– Vi sa att vi skulle fortsätta jobba och slita och försöka gå för 2-0. Vi skulle våga rulla bollen lite mer, vilket vi inte gjorde. Vi skulle jobba hårt, vilket vi inte gjorde. Så jag vet inte vad de (spelarna) satt och lyssnade på i pausen. De lyssnade inte på mig i alla fall.

VIF gjorde en mycket slät figur i den andra halvleken.

– Andra halvlek var under all kritik. Det var så dåligt att det inte finns.

Vad säger du om målen de gjorde?

– Målen vi släppte till var ännu sämre än spelet. Vi gjorde det alldeles för enkelt för dem. Vi har sagt hela försäsongen att gör vi misstag i den här serien kommer lagen att göra mål på oss. Det gjorde Mariestad i dag och det gjorde Norrköping i premiären, säger Håkan Ericsson.

”Har fått sig en liten törn”

Vimmerby saknade ett par spelare, bland annat anfallsesset Nathalie Johansson. Det syntes.

– Visst hade vi några tunga pjäser borta, men vi har sån konkurrens i laget att vi ska kunna ha två spelare borta. Sen om vi tittar på det offensiva spelet så märktes det att Nathalie var borta. Men det är många matcher kvar och jag ångrar inte att jag ställde över henne i dag. Nu hoppas vi att rehaben går bra för henne kommande vecka och så får vi se hur det blir till nästa helg.

Kan du plocka fram något bra från den här matchen?

– Nej, jag vet inte om jag kan hitta något som var speciellt bra. Jag pratade med mina två kaptener efter matchen och vi sa att vi inte ska analysera ihjäl oss utan vi tjuter lite i kväll och i morgon får vi börja tänka på nästa match. Klart att självförtroendet har fått sig en liten törn, men vi vet vad vi kan.

Engström berömdes

Håkan Ericsson delade ut beröm till en spelare.

– Malin Engström gjorde en bra match. Hon jobbade och slet och var med både offensivt och defensivt. Sen kräver jag mer av de andra spelarna. Vi måste ge varandra mer energi och vilja och peppa varandra ännu mer. Många spelare gav inte 100 procent och då vinner vi inte, säger VIF-tränaren.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt