Annons:

Vimmerby vidare i Hyundai Cup efter storseger

Niklas Gunnarsson gjorde mål och fick mycket beröm av David Lindgren efter VIF:s säkra seger i Hyundai Cup. Foto: Ossian Mathiasson

Vimmerby vidare i Hyundai Cup efter storseger

Vimmerby IF:s målform håller i sig.
De följde upp helgens storseger mot Torstorp med att köra över IFK Oskarshamn med 5–0 i Hyundai Cups andra omgång.
– Vi kunde ha satt några bollar till, säger tränaren David Lindgren.

Annons:

Vimmerby fortsätter att visa gryende form. Elva mål på två matcher är något som vittnar om att offensiven börjar sitta mer rätt för division 3-laget. 

I helgen besegrades Torstorp med övertygande 6–1 i division 3 och i kväll krossades division 5-laget IFK Oskarshamn med 5–0 på Arena Oskarshamn i Hyundai Cup. 

– Det är alltid skönt att hålla nollan göra fem mål framåt. Vi har ett högre tempo i oss och högre kvalité om man ser spelare för spelare. Jag tycker ändå att Oskarshamn är ett bra lag för att spela i division 5, de är vältränade och stod upp ganska länge, säger Lindgren. 

Jafr fick gruvlig revansch

Vimmerby ledde med 2–0 i halvtid efter att Simon Larsson gett laget ledningen med ett vänsterskott i åttonde minuten och Niklas Gunnarsson rakat in ett fint inspel med fem minuter kvar av halvleken. 

Mohammad Jafr missade en straff i mitten av första halvlek men efter paus fick han sin revansch – från elva meter. Han satte 3–0 på straff i 73:e minuten och gjorde 4–0 via ett spelmål. Abdulrhman Kharma fastställde slutresultatet till 5–0 i 83:e minuten. 

– Vi försöker utnyttja varje tränings- och matchtillfälle för att jobba med sakerna som vi vill ha i vårt spel och mycket var positivt i dag. Vi kunde ha gjort några fler mål, säger Lindgren. 

Gunnarsson bäst i VIF

Klart bäst i Vimmerby var innermittfältaren Niklas Gunnarsson som fick mycket beröm efter matchen. 

– Han spelade knappt 70 minuter och var otroligt viktig med sina löpningar och aggressivitet. Vi släppte in två yngre killar i slutet, Anton Wigren och Albin Hellenstierna, som gjorde två bra inhopp, säger Lindgren. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt