DSK utslaget ur Hyundai Cup – föll klart

Högsby IK-spelarna hade all anledning att ge tummen upp efter matchen mot Dalavallen. De slog Djursdala SK med 5–1 och är vidare i Hyundai Cup. Foto: Ossian Mathiasson

Djursdala SK:s Hyundai Cup-äventyr tog slut i kväll. Division 3-laget Högsby IK vann med 5–1 och kvalificerade sig för nästa omgång.
– Det såg ungefär ut som jag hade trott på förhand, säger Patrik Nilsson, assisterande tränare i DSK.

Djursdala gjorde en stark insats i gruppspelet av Hyundai Cup och kvalificerade sig för andra omgången tack vare bättre målskillnad än IF Hebe då lagen hamnade på sju poäng vardera.

I kväll klev man ut för årets första match på Dalavallen mot division 3-laget Högsby i den andra Hyundai Cup-omgången.

Djursdala stod upp rätt skapligt och hade 0–0 i 25 minuter. Då tog Högsby ledningen med 1–0 och strax före halvtid fick de en straff som förvaltades på bästa sätt fram till 2–0.

Högsby gjorde även 3–0 på straff tio minuter in i andra halvlek men minuten senare reducerade Jonatan Green till 1–3 efter en snabb omställning.

DSK försökte då lyfta fram positionerna men det slutade med ytterligare två mål i baken och uttåg ur Hyundai Cup.

– Jag förstod att vi skulle ha en fördel av att spela på Dalavallen, annars hade det nog gått för fort. Högsby är ändå bra, det syns att de har en tanke med saker och ting och är vältränade. Vi jobbar hela matchen och det måste vi ta med oss, säger Patrik Nilsson.

Som helhet var Patrik Nilsson nöjd med lagets prestation i jämförelse med senaste seriematchen mot Stockaryd/Rörvik.

– Det var skönt att se att vi kämpade oavsett vad det stod på tavlan. Jämfört med förra matchen så jobbar vi tillsammans och är inne i det på ett annat sätt, säger han.

Beröm delades ut till hela laget och ett extra plus till mittbacken Alexander Sandberg och målvakten Petter Sandberg, som stod de första 45 minuterna.