Annons:

17-åringen gör succé i Gullringen: ”Jag är extremt nöjd”

Erik Lindblad är nöjd med sin första tid i Gullringen. Foto: Linus Johansson

17-åringen gör succé i Gullringen: ”Jag är extremt nöjd”

17-årige Erik Lindblad beskrevs som en stor talang när han värvades till Gullringen i höstas. Hittills har försvarsspelaren inte gjort någon bevsiken.
– För mig krävs det bara glädje på planen för att jag ska vara bra och det får jag av att spela i det här laget, säger Erik Lindblad.

Annons:

Erik Lindblad har fått massor av beröm från tränaren Daniel Ohlsson under försäsongen. Med all rätt. Tonåringen har imponerat i Gullringens backlinje.

– Jag är nöjd med den försäsong jag hade. Trots att jag är så ung fick jag stort förtroende av ”Danne” och det taggade mig. Jag har fått alla förutsättningar att spela bra. För mig krävs det bara glädje på planen för att jag ska vara bra och det får jag av att spela i det här laget. Jag är nöjd med mina matcher så här långt, säger Erik Lindblad.

Trygg med trebackslinje

Det är också tydligt att försvararen trivs i Gullringens GoIF.

– Jag är extremt nöjd med min första tid i Gullringen. Jag har kommit in bra i gänget och man har alltid kul på träningarna då vi har en extremt bra sammanhållning i laget. Man kommer alltid till Gullemon med ett leende och lämnar med ett leende. Sen känner jag att jag har tagit stora steg som fotbollsspelare då jag har fått lära mig mycket av både spelare och tränare.

Erik Lindblad ingår i en trebackslinje med den betydligt mer rutinerade duon Ola Lindblom och Alexander Swartz.

– Jag gillar och känner mig trygg med att spela i vår trebackslinje. Vi har styrkor både framåt och bakåt. Jag trivs väldigt bra med det och har tidigare spelat i en trebackslinje med Östgötalaget, säger Erik Lindblad.

”Roligaste personen”

Han passar också på att hylla Lindblom och Swartz.

– Jag känner mig väldigt trygg med Ola och ”Alex”, de har lärt mig mycket både på och utanför planen. Ola är nog den roligaste personen jag träffat och det visar han på planen också vilket gör mitt spel mer avslappnat. Han får alltid matcherna och träningarna lite roligare. ”Alex” gillar jag genom att han är en ledare för laget. Han får mig alltid koncentrerad och hjälper mig på planen på ett bra sätt. Jag kunde inte fått bättre mittbackskollegor.

Hoppas på revansch i kväll

Gullringen har inlett division fyra med en seger och en förlust och har så här långt inte fått spelet att stämma i serien.

– Starten har varit sådär. Första matchen kändes inte något vidare från vår sida. Vi hade inte något speciellt bra spel, men mycket berodde på planen. Men jag tycker att det var starkt av oss att ställa om till ett nytt spel som vi inte spelat under försäsongen och ändå ta en bortaseger. I andra matchen tycker jag att vi spelade bättre och skapade chanser, men tyvärr räckte det ju inte till poäng. Jag tror att många var nervösa inför hemmapremiären, så kändes det för min del. Det känns som att spelet kommer att släppa nu och att vi kommer börja plocka mycket poäng.

I kväll spelar Gullringen borta mot Aneby.

– Alla i laget känns taggade och är sugna på revansch så jag tror på vinst. Det känns som att våra chanser är stora, säger Erik Lindblad.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt