Annons:

FBSK studsade tillbaka och vann klart

Louise Andersson gjorde mål och var framträdande i FBSK:s segermatch. Foto: Linus Johansson

FBSK studsade tillbaka och vann klart

Frödinge/Brantestad studsade tillbaka efter den slarviga insatsen mot Åseda och vann med klara 5–0 hemma mot Eksjö U.
– Det syntes att vi var revanschsugna, säger tränaren Robin Blomberg.

Annons:

FBSK kom till säsongens tredje match med en seger och en förlust i bagaget. Senast skänkte man bort poängen när det blev förlust med 1–2 mot Åseda.  

I dagens match i solgasset på Lundavallen var det inget snack om saken. Nu står laget på två segrar i damernas division 3 efter 5­–0 mot Eksjö Fotboll U.

– Arbetsinsatsen var bra över 90 minuter och vi spelar fantastiskt bra fotboll stundtals i andra halvlek. Vi vågade hålla i bollen lite mer och hade några riktigt fina anfall, säger Robin Blomberg. 

Snygga mål av Sundberg

Med två vackra och nästan identiska mål i början av första halvlek gav Matilda Sundberg FBSK en 2–0-ledning i paus. Hon avlossade två skott utifrån som gick över målvakten båda gångerna. 

Inte förrän i slutet av andra halvlek kunde FBSK dra ifrån till 5–0. De tre målen kom under sista kvarten och det var Louise Andersson, Amanda Sundberg och Michaela Degerman som hamnade i målprotokollet. 

– Det var aldrig riktigt nervöst men man väntade länge på 3–0-målet. Det var roligt att Louise (Andersson) fick spräcka sin målnolla, hon börjar hitta formen nu också. Det var en mycket stabil insats, säger Blomberg.  

Beröm förtjänade Michaela Degerman och Louise Andersson. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt