Annons:

MIRAKELVÄNDNING AV VIMMERBY – KOPONEN AVGJORDE

Greta Koponen blev matchvinnare för Vimmerby IF i dag. Foto: Linus Johansson

MIRAKELVÄNDNING AV VIMMERBY – KOPONEN AVGJORDE

Vimmerby IF har verkligen kommit in i division ett-tempot. I dag kom tredje raka segern – och det efter att ha vänt 2–0-underläge i paus.
– Det var verkligen en skön seger, säger matchvinnaren Greta Koponen.

Annons:

Vimmerby IF kommer definitivt inte bli någon slagpåse i division ett. Det kan vi slå fast efter att laget i dag tagit tredje raka segern på det mest imponerande av sätt.

Nittorp hade nämligen 2–0 i paus och såg ut att gå mot en säker trepoängare – men under den sista kvarten lyckades Vimmerby vända till 3–2-seger.

– Vi får en liten utskällning av Håkan i paus och började ta tag i det. Sedan började vi andra riktigt bra och hade flera lägen. Det var en sån jädra känsla att se bollen gå in till 3–2, säger Greta Koponen. 

Koponen matchvinnare

Först reducerade Nathalie Johansson på straff i 77:e minuten. Kort därefter sköt inhopparen Emilia Rosenqvist in kvitteringen och ytterligare några minuter efter det smällde Greta Koponen in segermålet i krysset.

– Nathalie sköt i ribban, sedan snappar "Rosen" upp bollen och jag är snett inåt bakåt och får bollen och det var bara att panga in bollen i krysset. Jag blev helt paff och det går inte att beskriva. Jag blev så jäkla glad. 

VIF var inte att känna igen under matchens första 45 minuter. 

– Första var inte alls vår bästa. Den var riktigt dålig. Det var första matchen på naturgräs så vi var inte med och slog bort mycket bollar. Men jag tycker att vi vinner rättvist efter vår insats i andra halvlek. Vi visar att vi verkligen kan om vi vill.

"Måste prestera max"

Efter 2–2 fortsatte VIF att trycka på framåt. 

– Vi kände att vi hade mer i oss och det är viktigt att våga att vinna. Det är skönt att det ger resultat. 

I och med segern ligger Vimmerby tvåa i den haltande tabellen

– Det är väldigt kul. Vi är nykomlingar och har många nya spelare i ettan, men om vi fortsätter kämpa tillsammans tror jag att vi kan vara med där uppe. Alla spelare måste prestera max och vi måste verkligen kriga och fortsätta träna bra. Det ger resultat i matcherna. Vi ska vara så bra förberedda som möjligt.

Dagens Vimmerby har sökt tränaren Håkan Ericsson.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt