Annons:

Ohlsson efter sena islossningen:

Daniel Ohlssons Gullringen gjorde en stark avslutning med fyra mål inom loppet av drygt tio minuter. Foto: Ossian Mathiasson

Ohlsson efter sena islossningen: "Bevisar att vi kan"

I 80 minuter saknade Gullringen skärpan framför mål. Sedan lossnade allt och man firade fyra mål under slutet av matchen.
– Skönt att vi bevisar att vi kan göra mål på chanser även om vi brände ofantligt mycket, säger tränaren Daniel Ohlsson.

Annons:

Under försäsongen vräkte Gullringens GoIF in mål i näst intill varje match. Inför dagens match mot Ekhagen, den fjärde i serien, stod man på endast tre mål framåt. 

Efter 80 minuter var ställningen 1–1 och Gullringen hade svårt att förvalta sina goda chanser. Isack Thuressons nickmål fram till 2–1 i 80:e minuten var förlösande och fick fart på målproduktionen. 

Gulsvart gjorde både 3–1, 4–1 och 5–1 innan matchen var över. 

– Jag kände hela tiden att det skulle uppstå lägen och det är skönt att vi fick till en islossning. Många spelare har nog gått runt och tänkt en del och då är det bra att vi sprider ut målskyttet på flera spelare, säger Daniel Ohlsson. 

"Jag var förbannad"

Det var Gullringen som hade ett klart spel- och chansövertag matchen igenom och i första halvlek kombinerade man felbeslut med tama avslut och gick till halvtidsvila med 0–1.

– Jag tycker ändå att vi spelar hyfsat och skapar målchanser i första halvlek. Problemet är att vi inte förvaltade dem och hade så bråttom med att slå den avgörande passningen i stället för att ställa fler frågor till deras backlinje. Vi gjorde felbeslut på felbeslut. Men trots det så tycker jag att vi borde ha lett med 2–0 i paus, säger Ohlsson. 

Hur gick snacket i paus?

– Jag var förbannad, självklart. Det är inget att hymla om. Vi ändrade om lite positioner och roller och ville hitta ett annat spel, säger han. 

Serieledaren tappade poäng

Han fick se ett mer beslutsamt och noggrannare Gullringen som till slut tog tre säkra och programenliga poäng på Gullemon. 

Rasmus Bexell satte 1–1 på straff innan Isack Thuresson nickaade in både 2–1 och 3–1. Kevin Gaines satte fyran och Erik Lindblad femman. 

Gullringen ligger fyra i den haltande tabellen och har en match mindre spelad än Tranås, Stensjön och Mullsjö som ligger före gulsvart i tabellen. Värt att notera är att Tranås, som inlett med fyra raka segrar, spelade oavgjort (1–1) mot Hvetlanda, ett lag som Gullringen möter på tisdag. Vid seger på tisdag kan Gullringen gå upp på andra plats och vara en poäng bakom Tranås. 

Ohlsson valde att dela ut extra beröm till innermittfältaren Jesper Wärnehall. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt