Annons:

VIF-brassen skadad igen – flera förändringar till seriefinalen

Vimmerby IF:s mittback André Nunes är skadad på nytt. Foto: Ossian Mathiasson

VIF-brassen skadad igen – flera förändringar till seriefinalen

Skadeproblemen fortsätter för Vimmerby IF:s mittback André Nunes. Efter att ha gjort comeback förra helgen står han åter med på skadelistan.
– Vi får se hur det utvecklar sig, säger VIF-tränaren David Lindgren.

Annons:

André Nunes har haft ryggproblem en längre tid. Under försäsongen blev det inte särskilt mycket spel och brassen tvingades även stå över de fyra första seriematcherna. Mot Boxholm för en knapp vecka sedan var han tillbaka i spel. Men det var en comeback som bara blev tillfällig. När Vimmerby IF möter Eneby borta i morgon finns inte André Nunes med i truppen.

– Han har fått lite bakslag med ryggen. Vi får se hur det utvecklar sig framöver, säger David Lindgren.

Ingen ”Bränna”

För en tid sedan fick André Nunes en skadeprognos som gjorde gällande att spel innan höstsäsongen knappast var att tänka på.

Kom comebacken för tidigt?

– Sett till prognosen kanske det var för tidigt, jag vet inte. Samtidigt tyckte han att det kändes bra och att det skulle gå att spela. Vi får hoppas att det blir bättre och får utvärdera läget längre fram.

Mot Boxholm gjorde dessutom Daniel ”Bränna” Gustafsson comeback i ett VIF som då saknade ett antal mittbackar. Han finns inte heller med mot Eneby.

– ”Bränna” var en tillfällig lösning, även om vi hoppas kunna använda honom mer framöver. Den här gången hade han inte varit aktuell oavsett eftersom han har fått problem med en ljumske.

Hur ser framtiden ut för hans del?

– Eftersom han fick lite problem senast har det inte varit läge att börja titta framåt än.

Trio tillbaka

VIF ska ändå inte behöva hamna i någon mittbackskris till matchen mot Eneby eftersom Ted Åström Åberg, Markus Ahl och Oskar Bergman återkommer i truppen jämfört med senast.

– Sen får vi se om alla är redo för 90 minuter. Vi kommer att bestämma i morgon hur vi ska spela och vi har funderat på lite olika lösningar.

Jämfört med senast får Vimmerby dessutom klara sig utan Abdulrhman Kharma, som drog på sig ett rött kort mot Boxholm. Dessutom är Gustaf Johansson och Ludvig Lundqvist bortresta. Utöver Åström Åberg, Ahl och Bergman kommer även Petter Gustafsson och Ali Mohammed Mustafa in i truppen.

Utveckla anfallsspelet

För Vimmerby väntar alltså en tidig seriefinal borta mot serieledande Eneby under lördagen.

– Det är tidigt på säsongen, men just nu leder de serien. Det ska bli spännande att möta dem, tycker David Lindgren.

VIF-tränaren tycker att laget har en bra träningsvecka bakom sig.

– Vi har haft en hel träningsvecka och har försökt att förbereda oss så bra som möjligt. Under veckan har vi haft en del fokusområden. Det handlar inte om att laga något som har varit trasigt utan mer om att utveckla vårt anfallsspel lite och även andra saker.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt