Annons:

Tuna satt under press – måste börja vinna: ”Ska vi väl ändra på”

Magnus Pettersson är tillbaka i IFK Tunas matchtrupp i hemmamatchen mot Påryd.

Tuna satt under press – måste börja vinna: ”Ska vi väl ändra på”

Fem matcher in i division fyra jagar IFK Tuna fortfarande sin första seger.
– Vi funderar på lite olika varianter, men har inte fullt ut bestämt hur vi ska spela, säger Tuna-tränaren Peter Hellenstierna inför lördagens hemmamatch mot Påryd.

Annons:

Den östra division fyra-serien är mycket jämn och mellan plats två och tio skiljer det bara två poäng efter de fem första omgångarna. IFK Tuna har startat mycket svagt och har hittills bara spelat ihop tre poäng och är jumbo.

– Vi satt och räknade lite i veckan. Senats mot Pukeberg (förlust med 5-4) hade vi fem avslut i stolpe och ribba. I samtliga våra tre kryssmatcher har vi haft en boll i ramen på övertid. Sett över fem matcher har vi haft tio till tolv bollar i virket. Med normal utdelning borde väl en tredjedel ha gått in i alla fall. Men i slutändan är det väl så att man förtjänar att sätta dit dem, säger Petr Hellenstierna.

Släppt in två mål

Under lördagen väntar hemmamatch mot Påryd, som har spelat in sex poäng så här långt. Det som sticker ut med Påryd är att laget bara har släppt in två mål på sina fem första matcher. IFK Tuna har släppt in 16.

– Att de bara har släppt in två mål ska vi väl se till att ändra på, skrattar Peter Hellenstierna.

Jämfört med senast så återkommer Tobias Ekström och Magnus Pettersson i matchtruppen. Marcus Johansson (bortrest) och Johan Carlsson (har inte tränat i veckan) utgår.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt