Annons:

Ovanlig sjukdom har däckat VIF-talangen: ”Måste vara försiktig”

Joakim Storm har drabbats av hjärnhinneinflammation. Foto: Ossian Mathiasson

Ovanlig sjukdom har däckat VIF-talangen: ”Måste vara försiktig”

Först var det en fotskada som satte stopp. Sedan drabbades Vimmerby IF:s talang Joakim Storm av hjärnhinneinflammation.
– Jag har kunnat börja gå till skolan igen den här veckan. Jag klarar av det, men blir ganska trött, säger Joakim Storm.

Annons:

I mitten av april stukade Joakim Storm ena foten i en träningsmatch mot Nybro. Den skadan höll honom borta från fotbollen en tid och foten känns fortfarande inte helt bra.

– Den är inte fullt återställd och jag är väl lite rädd kanske. Men det är som det är, hade det bara handlat om foten hade jag kunnat spela, säger Joakim Storm.

Hoppas vara tillbaka snart

Men dessvärre handlar det inte bara om en fotskada. För några veckor sedan fick Joakim Storm veta att han har hjärnhinneinflammation.

– Det var ganska jobbigt ett tag och jag orkar fortfarande inte så mycket, säger Joakim Storm.

Efter fyra dagar med hög feber tvingades han uppsöka sjukhus för en och en halv vecka sedan. Där tvingades Storm stanna mellan lördag och torsdag.

– Det är en fästing som har orsakat hjärnhinneinflammationen, det är en ovanlig sjukdom. Nu känns det lite bättre, men jag får hela tiden känna efter hur mycket jag orkar. Det är till exempel jättesvårt att veta när jag kommer kunna träna fotboll för fullt igen. Jag tror inte att det ska behöva vara så långt kvar, men jag måste vara försiktig, säger Joakim Storm.

Fakta

Vad är hjärnhinneinflammation?

Hjärnhinneinflammation är en ovanlig sjukdom, som kan bero på virus eller bakterier. När virus är orsaken blir du oftast helt frisk efter några veckor utan någon behandling. Hjärnhinneinflammation som orsakas av bakterier är däremot en allvarlig sjukdom som behöver snabb sjukhusvård.

Källa: www.1177.se

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt