Annons:

Vimmerby ställs mot dunderjumbon – tidigare VIF-spelaren avstängd

Ted Åström Åberg är avstängd och missar matchen mot Grebo. Foto: Ossian Mathiasson

Vimmerby ställs mot dunderjumbon – tidigare VIF-spelaren avstängd

Dunderjumbon Grebo IK hemma på Skobes Arena. Då är allt annat än tre poäng ett misslyckande för Vimmerby IF.
– Vi är förberedda på att de kommer kriga och att det blir en tuff match, säger VIF-tränaren David Lindgren.

Annons:

Grebo har haft det mycket tungt så här långt och har på de sex första matcherna i division tre bara spelat in en poäng. Målskillnaden är föga smickrande 3-18. Som ni förstår är det bara seger som gäller för tabellfyran Vimmerby på lördagen.

– För Grebo är ju varje match lite av vinna eller försvinna nu om de inte ska hamna för långt efter. Vi är förberedda på att de kommer kriga och att det blir en tuff match. Samtidigt är vi ganska medvetna om att om vi sätter fart från början och gör en bra fotbollsmatch så är det svårt att slå oss, säger David Lindgren.

Billigt mål vände matchen

VIF kommer närmast från en 3-1-förlust borta mot serieledande Eneby.

– Vi började matchen bra och tog ledningen tidigt. Det kändes som att vi skulle kunna fortsätta på det spåret, men istället fick de ett billigt mål. De gjorde mål på alla chanser de hade medan vi inte satte chanserna. Det är bara konstatera att Eneby hade bättre kvalitet i båda straffområdena.

Som vi har berättat tidigare tvingas Vimmerby klara sig utan avstängda Abdulrhman Kharma i matchen mot Grebo. Även Ted Åström Åberg är avstängd. Ryggskadade André Nunes missar också matchen.

– Han säger att det har känts lite bättre i veckan, men vi vill ge honom en vecka till och hoppas att det ska gå ännu mer åt rätt håll, säger David Lindgren. 

Herge är avstängd

Däremot närmar sig Jonathan Fält-Öhr spel allt mer.

– Fält känner sig bättre och bättre, men ligger lite efter. Han har kunnat gå för fullt under några veckor och blir mer och mer aktuell för en återkomst i elvan.

I Grebos trupp återfinns för övrigt den tidigare Vimmerbyspelaren Emil Herge. Han är dock avstängd i lördagens match efter att ha dragit på sig tre varningar i de sex första matcherna.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt