Annons:

Ryggproblem har stört Palmér i ett halvår: ”Nu känns det hanterbart”

Anton Palmér har störts av ryggproblem en längre tid, men har kommit igång med fotbollen igen de senaste sju veckorna. Foto: Linus Johansson

Ryggproblem har stört Palmér i ett halvår: ”Nu känns det hanterbart”

För snart ett halvår sedan vaknade Anton Palmér med känningar i ryggen. Problemen finns till viss del fortfarande kvar, men de senaste sju veckorna har han kunnat träna fotboll igen.
– Nu känns det hanterbart. Jag väntar på en magnetröntgen för att utesluta diverse allvarliga saker, säger Anton Palmér.

Annons:

Anton Palmér har haft problem med kroppen tidigare och det senaste halvåret har ryggen spökat rejält för honom.

– Jag vaknade en morgon för snart ett halvår sedan och hade problem med ryggen. Jag har varit på Aktiva rehab i Linköping och träffat en läkare där som heter Åke Andrén. Han känns väldigt bra. Nu väntar jag på en magnetröntgen för att utesluta diverse allvarliga saker, säger Anton Palmér.

Kan inte förvärras

Den uppmärksamma har säkert märkt att Anton Palmér inte har varit särskilt synlig i Gullringens matcher så här långt. Det beror förstås på ryggproblemen. I de senaste matcherna har han dock funnits med på bänken och gjort ett par korta inhopp.

– Jag har kört på i sju veckor ungefär. Nu känns det hanterbart, även om jag inte är helt återställd. Jag kan ha ont vissa kvällar när jag har tränat, men när jag vaknar nästa morgon är det hanterbart igen. Han jag går hos säger att det handlar om hur mycket smärta jag klarar, det kan inte förvärras av att jag spelar fotboll. 

”Visar en stor mognad”

Att det inte har blivit så mycket spel för honom så här långt tycker Anton Palmér är helt i sin ordning.

– Jag tycker att ”Danne” (Ohlsson, tränare) visar en stor mognad som fortsätter att spela med de som tränat hela försäsongen och har kontinuitet i det. Sen är det klart att jag vill spela matcher, säger Anton Palmér.

Från sidan har han fått se Gullringen starta serien bra med sex segrar på de sju första matcherna.

– Jag tycker att det har varit jättebra. Det är den roligaste säsongen sen jag kom till Gullringen och då har jag trivts väldigt bra tidigare också. Gemenskapen är väldigt viktig. Bara en sådan sak som att 15 spelare kan vara ute en halvtimme innan träningen börjar för att spela kvadraten säger ju mycket.

Måste vara ödmjuka

På fredag spelar Gullringen borta mot jumbon Anneberg. Anton Palmér har varit sjuk i veckan, men räknar med att kunna finnas till tränaren Daniel Ohlssons förfogande på fredag kväll.

För Gullringen gäller det att inte underskatta motståndet.

– ”Danne” betonade redan i förra matchen mot Ölmstad hur viktigt det är att vi är ödmjuka inför varje match. Det är allas eget ansvar att gå ut och prestera. Skulle några vika ned sig finns det alltid fem lika bra killar på bänken.

Bexell är avstängd

I tabelltoppen har Tranås och Gullringen redan gjort ett ryck ifrån de andra lagen.

– Jag vill knappt säga det, men jag tror att den andra serien (division 4 Östra) är mycket jämnare. Bottenlagen i den serien är bra lag. Samtidigt tror jag att vi hade varit ett topplag där också, säger Anton Palmér.

I matchen mot Anneberg får Gullringen klara sig utan formtoppade Rasmus Bexell då han är avstängd.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt