Annons:

Miltons besvikelse inför derbyt: ”Har varit bedrövligt i veckan”

Tunatränarna Michael Milton och Peter Hellenstierna har en hel del att fundera över. Foto: Ossian Mathiasson

Miltons besvikelse inför derbyt: ”Har varit bedrövligt i veckan”

IFK Tuna har varit en stor besvikelse i division fyra så här långt. Träningsnärvaron den här veckan indikerar knappast att en förändring är på gång.
– I onsdags var det två spelare från startelvan som tränade. Det håller inte två dagar före match, säger Tunas tränare Michael Milton inför fredagens derby mot Hultsfred.

Annons:

IFK Tuna var rejält upphaussat inför seriestarten. Hittills har det blivit pannkaka av alltihop. De sju första matcherna har bara resulterat i sex poäng och i skrivande stund är Tuna på nedflyttningsplats.

”Återbud hit och dit”

Och förberedelserna inför fredagens derby borta mot Hultsfred har inte varit något att skryta med.

– Med bättre träningsnärvaro hade det känts bra, men det har varit bedrövligt i veckan. I onsdags var det två spelare från startelvan som tränade, det håller inte två dagar före match. Jag trodde inte att det skulle vara några problem att motivera killarna inför en match mot Hultsfred, säger Michael Milton.

Vad beror det på?

– Jag vet inte. Det är återbud hit och dit. Som tränare är det bara att gilla läget som alla andra veckor.

Är du besviken?

– Ja, jag är besviken på närvaron från A-lagsspelarna. När de inte dyker upp blir det svårt att få ihop det. Vi måste spela ihop oss på träningarna när det gäller försvar, fasta situationer med mera.

”Tunga över 90 minuter”

Hultsfred har startat säsongen med att ta 13 poäng på sina sju första matcher och det räcker till en tredjeplats i tabellen.

– Hultsfred har väl gått ungefär som jag tänkt mig medan vi gått lite sämre än jag hoppats, utan att överdriva. Jag vet i alla fall vilket lag jag lägger favoritskapet på. Sen vet jag vad vi kan om vi bara vill, säger Michael Milton.

Hur känner du för en match mot Hultsfred?

– Jag tycker alltid att det är roligt att spela matcher mot Hultsfred. Det är ett derby för mig. Det brukar vara tuffa matcher och de är tunga att möta över 90 minuter.

Hur ser du på era chanser?

­– Jag skulle säga att det är 60-40 i Hultsfredsfavör. Det är lite fördel för dem, så är det bara.

Jämfört med senast återkommer Marcus Johansson i IFK Tunas matchtrupp medan Oscar Gustavsson utgår.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt