Annons:

Målkungens syrliga passning till IFK Tuna: ”Tre stolpskott från en vinst i varje match”

Albert Johansson ser fram emot årets höjdpunkt, hemmaderbyt mot IFK Tuna. Foto: Linus Johansson

Målkungens syrliga passning till IFK Tuna: ”Tre stolpskott från en vinst i varje match”

Hett derby mellan Hultsfreds FK och IFK Tuna på Knektavallen på fredag. Då passar HFK:s målkung Albert Johansson på att dela ut en syrlig passning till Tuna.
– Det verkar som att de är tre stolpskott från en vinst i varje match, säger Albert Johansson.

Annons:

Derbymatcherna mellan Hultsfred och Tuna är en av höjdpunkterna i den lokala fotbollen. På fredag kväll är det dags för lagen att drabba samman på Knektavallen i Hultsfred.

– Mina tankar går bara åt ett håll och det är att tre pinnar ska jobbas in. Det kommer att bli en tuff match, det vet vi på förhand, med massa tuffa dueller och mycket snack. Men det är ju så ett derby ska vara. Det känns fruktansvärt laddat och det är absolut den roligaste matchen på hela året, säger Albert Johansson.

Vad är det som gör matcherna mot Tuna så speciella?

– Det är egentligen allt. All publik, alla dueller och allt snack. Det är svårt att sätta fingret på vad det egentligen är, men det känns nästan som att man är för rädd för att förlora så man kör bara all in och sen vinner laget med mest tålamod.

Förvånad över starten

Inför derbyt parkerar HFK på en tredjeplats i tabellen, bara en poäng från serieledning. Upphaussade Tuna har haft det betydligt tyngre och ligger på nedflyttningsplats, sju poäng bakom Hultsfred.

Är du förvånad över att det har gått så knackigt för Tuna?

– Ja, jag är väldigt förvånad över det. Men även vi i HFK brukar ju börja knackigt för att sedan rada upp segrar på hösten. Så jag skulle inte bli förvånad om Tuna lyckas göra en grymt bra höst, säger Albert Johansson. 

”Skönt att sätta dem på plats”

HFK-strikern vet vad Hultsfred måste se upp med i Tunas spel.

– Det är väl speciellt deras kontringar som de är fruktansvärt bra på. Men vi får även se upp för deras spelskickliga offensiva spelare som Martin (Carlsson) och Eriksson (Oskar). De kan grundlura egentligen vem som helst.

Det här är ett bra tillfälle för er att såga av Tuna rejält?

– Ja, absolut. Det skulle vara skönt att sätta dem på plats så att de får veta att de lever, för det verkar som att de är tre stolpskott från en vinst i varje match.

”Ska absolut vara rädda”

Hultsfred har två raka segrar i bagaget.

Hur är er form?

– Den är helt okej, men den kunde vara bättre. Vi kan nu gå mot tredje raka segern och den skulle vara väldigt välbehövlig. Spelar vi som vi ska så ska Tuna absolut vara rädda.

Med sina elva mål, varav tre hattrick, är Albert Johansson seriens överlägset bästa målskytt så här långt. Tvåan i skytteligan står på sex mål.

– Det känns helt okej, men jag vill såklart mer. Jag får hoppas att jag kan dunka in x antal mål till.

Räknar du med att bli extra hårt uppvaktad mot Tuna?

– Jag vet inte riktigt hur de tänker där. Men om jag blir det så har vi många bra spelare som kan prestera så jag är inte alls nervös över det.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt