Annons:

Adrian showade mot VIF Akademi – SVIF vann stort

Adrian Mathiasson stack ut i en nästintill perfekt laginsats av Södra Vi. Foto: Jakob Karlsson

Adrian showade mot VIF Akademi – SVIF vann stort

Efter den tveksamma inledningen har Södra Vi varvat igång ordentligt. I dag tog man en ny storseger i ett derby då VIF Akadami krossades med hela 5–1. Stor hjälte blev Adrian Mathiasson som gjorde tre mål.
– Det känns extra skönt att göra det mot Vimmerby, säger han.

Annons:

Södra Vi blir verkligen att räkna med i år. Det visade man på nytt i kvällens välbesökta toppmatch mot VIF Akademi.

Södra Vi gjorde säsongens bästa halvlek och hade avgjort matchen redan efter 45 minuter. Då var ställningen 4–0 och Adrian Mathiasson hade redan gjort tre mål. Det fjärde stod brorsan Ossian Mathiasson för.

– Vi började lite tveksamt, men sedan spelade vi precis som vi hade sagt. Vi malde på och körde precis som vi ville. Vi pressade högt och fick ut bollarna på kanterna. Det var riktigt bra, säger Adrian Mathiasson.

”Riktigt skönt”

Södra Vi spelade aggressivt och satte ett presspel som VIF helt enkelt inte kunde hantera.

– Vi gick in i varje situation och alla körde på.

De två första målen placerade Adrian in i bortre, det tredje kom efter ett inkast.

– Det var riktigt skönt att sätta dit Vimmerby och det var min bästa match för året. Det här var en viktig seger och kan vi fortsätta såhär tror jag att vi är med i toppen hela vägen.

”De springer över oss”

I andra slog Södra Vi av på takten samtidigt som VIF höjde sig. Robin Hammar fyllde på med 5–0 innan Abdi Hassan Salah gjorde VIF Akademis tröstmål.

– Vi är lite för mycket juniorer och vi kliver inte dit. Vi är lite för unga och ovana och de springer över oss. Södra Vi vinner rättvist och vi är inte med i första halvlek. Vi får ta lärdom av det här, säger Nicklas Johansson som var imponerad av Södra Vi:

– Vi vill ha de här matcherna och vet att alla vill knäppa dit oss. Vi måste hitta mer tändvätska från start. Södra Vi har inga dåliga spelare och är nog seriens bästa lag. De har alla typer av spelare.

”Bredden gör oss starka”

Hemmatränaren Peter Magnusson var förstås nöjd:

– Vi klev högt och spelade 4-3-3 i presspelet och i paus var det bara att applådera grabbarna. Det var det klart bästa vi gjort i år. Sedan vi bytte spelsystem har det sett bra ut och alla är hela och friska. Det är stenhård konkurrens om platserna. Bredden gör oss jäkligt starka, säger han.

Magnusson ville lyfta fram hela laget medan Nicklas Johansson hade svårt att hitta individuella glädjeämnen i afton.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt