Annons:

Segertåget rullar vidare – ny nolla för Muszka

Ola Lindblom är viktig för Gullringens defensiv. I dag blev han dessutom målskytt. Foto: Linus Johansson

Segertåget rullar vidare – ny nolla för Muszka

Gullringens GoIF lyckas hålla i sin fina säsongsinledning. Den enklaste förklaringen är inte svår att hitta: lagets försvarsspel håller riktigt hög klass. I Anneberg i kväll höll man nollan för fjärde matchen i rad.
– Alla vet sina roller, säger tränaren Daniel Ohlsson.

Annons:

Den 12 maj, en kvart in på matchen mot Ekhagens IF, släppte Gullringen in ett mål senast. Sedan dess har man spelat fotboll i 435 minuter utan att Marcin Muszka behövt plocka ut en enda boll ur nätet.

Sviten är förstås inget annat än vansinnigt imponerande – och i kväll kom kanske den enklaste nollan för säsongen. Gullringen spelade ut jumbon Anneberg efter noter och borde ha vunnit med betydligt mer än 2–0.

– Första 10 har vi sex skott, men bara ett på mål. Vi har riktigt klara lägen och borde definitivt ha gjort mål där. Hade vi haft mer lite fokus kunde vi ha dödat matchen redan där, säger Ohlsson.

 Viktigt mål före paus

Gullringen hade ett stort bollinnehav mot ett extremt defensivt inriktat Anneberg. Det förlösande 1–0-målet kom strax före paus då Anton Palmér höll sig framme i straffområdet.

– Efter minut fem kände vi att vi skulle vinna och vi var totalt överlägsna. Jag tycker inte att det blev nervöst, men det var viktigt psykologiskt att få 1–0 i det läget. 0–0 i paus hade varit positivt för dem.

I andra fortsatte dominansen och Ola Lindblom ökade på med 2–0 i 65:e minuten. Resten blev en transportsträcka.

– Vi hade ett enormt spelövertag i andra med. Vi rullar mycket boll och är väldigt dominanta. Sedan har vi svårt att förvalta chanserna och borde ha gjort fler mål.

 "Extremt trygga"

Gullringen har bara släppt in tre mål på åtta matcher och är redan uppe i sex nollor.

– Jag är mest nöjd med att vi vinner, men det är kul att hålla nollan. Vi är extremt trygga i våra roller där och litar på varandra.

Ohlsson tyckte att det var en stabil laginsats och att ingen spelare stack ut individuellt sett.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt